Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na náměstí se na dvě minuty zastavil čas

Magické datum 12. 12. 2012 vybízelo k nějaké výjimečné události. Proč ne tedy ke společnému zamrznutí na budějckém náměstí Přemysla Otakara II.?

Freezingová akce se v tento den konala na protest proti vánočnímu spěchu, chaosu, bezohlednosti a nakupovací mánii, která zachvátila celý svět.

Většina lidí se o Vánocích více stresuje, než aby si svátky klidu a míru opravdu užívala. Z každé strany je slyšet: „Nestíhám, nemám čas, nemám napečeno, nemůžu...“, a proto studenti ukázali, že jde ten čas mít, na chvíli se zastavit a pak pokračovat, jako by se nic nestalo.

Den na zmrznutí byl ideální. Nebe jasné a mráz kousal do tváří. Studentkám, které v pravé poledne ztuhly, mrzly nohy, ale co by prý neudělaly pro společnou věc.

Kolemjdoucí se nevěřícně otáčeli. Nechápali, co se děje. Prodejci ve stáncích z vánočního trhu se usmívali a Budějcká Drbna si připadala jak v pohádce o Šípkové Růžence.

Štítky freezingová akce, náměstí Přemysla Otakara II., zmrznutí, dívky, studenti, návštěvníci, mládež, 12.12.2012, Přemysl Otakar II., Vánoce, Šípková Růženka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí se na dvě minuty zastavil čas  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.