Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Jiráskově nábřeží vyrostla protipovodňová stěna

V rámci přípravy na krizové situace a ochranu proti povodním zorganizovalo město České Budějovice cvičnou výstavbu protipovodňové stěny, která poprvé vyrostla v listopadu roku 2012.

Do stavby kilometrového úseku stěny se zapojili pracovníci magistrátu, dobrovolní hasiči, členové Hasičského záchranného sboru, Celní správy, městští strážníci a státní policisté. Celkem se tedy akce zúčastnilo přes 80 osob.

Stavba začala úderem úterní sedmé hodiny ranní, kdy všem dotčeným složkám byl vyhlášen poplach a zahájily tak přesun na Jiráskovo nábřeží. Z letiště, kde jsou mobilní stěny uloženy, současně vyrazila jako doprovod Policie ČR. Na místo byl veškerý materiál dovezen před osmou hodinou ranní.

Pracovníci byli rozděleni na tři úseky, každý měl svého velitele. Na místě se jednotlivé skupiny spojily a šlo se na věc. Stěna vyrostla za necelé čtyři hodiny. Po obědě se parta stavitelů pustila do demontáže. Na celou akci dohlížel primátor města Juraj Thoma.

Policisté souběžně s tím uzavřeli celý úsek silnice i cyklostezky, s výjimkou vozidel integrovaného záchranného systému, MHD a obyvatel přilehlých domů s tělesným postižením. Lávka přes řeku zůstala otevřena.

Kolemjdoucí lidé zasypávali pracovníky otázkami, co se děje, proč se stěna staví. Našli se i tací, kteří stavbu stěny spojovali s blížícími se dešťovými srážkami starostmi města o zvýšení hladin řek.

Cvičná stavba protipovodňové stěny

Úterý, 29. dubna 2014, 20:05

Cvičná stavba protipovodňové stěny na Jiráskově nábřeží
Cvičná stavba protipovodňové stěny na Jiráskově nábřeží

Autoři

Štítky protipovodňová stěna, Jiráskovo nábřeží, cvičná stavba, České Budějovice, Celní správa České republiky, Hasičský záchranný sbor, Policie České republiky, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jiráskově nábřeží vyrostla protipovodňová stěna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.