Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městská kasa dá peníze prvňáčkům a plavcům

Rodiče prvňáčků, kteří nastoupí od první září do školy, ušetří. Budějcká radnice se rozhodla, že právě prvňákům pomůže. Všech čtrnáct škol, které město zřizuje, dostane formou dotací celkem 620 tisíc korun.

Od září nastoupí v Budějcích do lavic 1400 prvňáčků a každý z nich dostane od města na výbavu 600 korun. Ředitelé škol nemohou peníze rozhodně použít na nic jiného, než pro nové tváře ve školách.

„Podobným krokem, který také rada města schválila, je podpora plavání pro děti v základních školách. Od první září tedy dostane každý školák, který chodí na plavání, částku dvě stě padesát korun. Je to poprvé v historii města, kdy radnice takto žáky podporuje,“ zmínil k peněžní injekci náměstek primátora Petr Podhola. Kurz plavání stojí 500 korun, radnice tedy dětem dá polovinu.

Budějčtí radní projednávali i další dvě věci, které se týkají základek ve městě. Tentokrát se jedná o ZŠ L. Kuby a ZŠ J. Opletala. Do třech milionů korun se musí tedy vejít zateplení školy v ulici L. Kuby a také oprava spojovací chodby na Opletalově. „Obě akce musíme stihnout o těchto letních prázdninách,“ dodal Podhola.

Štítky radnice, plavání, Petr Podhola, Kuba, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská kasa dá peníze prvňáčkům a plavcům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.