Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Masné krámy oslaví pět let od svého znovuzrození

Známá českobudějovická restaurace Masné krámy připravila na tento pátek a sobotu oslavu pátého výročí od svého znovuzrození.

Restaurace v historické budově (zřejmě z roku 1554) byla pro veřejnost poprvé otevřena v roce 1954 podle projektu J. Fidry. Po povodni v létě 2002 byly Masné krámy uzavřeny a po celkové rekonstrukci došlo ke znovuzrození podniku 5. prosince 2007.

Zlatým hřebem oslav bude pečení celého vola o hmotnosti 300 kilogramů z píseckého masokombinátu přímo v Krajinské ulici, kde bude navíc postaven vyhřívaný pivní stan pro 200 lidí.

Ke každé porci pečeného vola získá host narozeninový bonus v podobě tupláku piva zdarma. Příjemnou atmosféru doplní hudební produkce kapel Dudlajda, Lazareth a Gin Fis.

„Masné krámy jsou jedním ze symbolů našeho města. Staly se místem pro setkávání přátel i důležitým orientačním bodem v centru. Jsou velmi oblíbené i mezi návštěvníky a zahraničními turisty. Zvláště nás těší, že v Masných krámech funguje neformální společenství několika desítek štamgastů,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí restaurace.

Masné krámy lákají návštěvníky nejen dobrou kuchyní, ale především nabídkou dokonale ošetřeného čepovaného piva. Hosté si zde mohou pochutnat především na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, čepovaném přímo z tanku, nebo na dalších druzích piva z pivovaru Budějovický Budvar.

Výčepní zde dodržují tradiční český způsob čepování piva ´na třikrát´, při kterém nejlépe vyniká jemný charakter hořkosti ležáku Budweiser Budvar, zlepšuje se vnímání aromatických látek piva a zvyšuje se takzvaná ´pitelnost´.

„Masné krámy jsou největší budvarskou restaurací v České republice, průměrná roční výtoč piva se pohybuje kolem 1500 hektolitrů. Při doporučené spotřebě dvou velkých piv denně by jednomu muži takové množství piva stačilo na téměř 411 let,“ dodává Tomáš Olejník.

Znovuzrození Masných krámů - 5 úspěšných let

Pátek 7. prosince
10:00 - 24:00 Pečení celého vola v Krajinské ulici (prodej pečeně bude zahájen až po 18. hodině)
porce pečeného vola (200 g), zelný salát s křenem, pečivo, hořčice 160 Kč
ke každé porci pečeného vola získáte tuplák kroužkovaného ležáku zdarma
18:00 Oficiální zahájení oslav
18:00 – 22:00 Hraje Dudlajda
Vyhřívaný pivní stan pro 200 osob v Krajinské ulici
Kroužkovaný ležák z tanku

Sobota 8. prosince
10:00 - 24:00 Pečení celého vola v Krajinské ulici
porce pečeného vola (200 g), zelný salát s křenem, pečivo, hořčice 160 Kč
ke každé porci pečeného vola získáte tuplák kroužkovaného ležáku zdarma
10:00 - 14:00 Hraje Lazareth
18:00 - 22:00 Hraje Gin Fis
Vyhřívaný pivní stan pro 200 osob v Krajinské ulici
Kroužkovaný ležák z tanku

Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

Napsal Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer Budějovického Budvaru, n.p.

Štítky Masné krámy, oslavy, pět let od otevření, pečení vola, pivo, restaurace, slavnost, Budějovický Budvar, Petr Samec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masné krámy oslaví pět let od svého znovuzrození  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.