Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Letní turistickou sezonu na Lipně zahájí dračí lodě

Už tuto sobotu 17. května bude na Lipně oficiálně zahájena letní turistická sezona. Se zahájením je již tradičně spojen Lipno Dragon Boat Race 2014, závod dračích lodí, tentokrát již sedmý ročník.

Hlavní program vypukne v jedenáct hodin, kdy začíná 1. dračí rozjížďka a kulturní program, po zbytek dne pak nebude pro všechny zúčastněné o zábavu nouze.

Každá z třech desítek dračích posádek absolvuje dvousetmetrovou rozjížďku minimálně třikrát, vrcholové klání o stupně vítězů proběhne v pozdním odpoledni. Své výkony budou i v letošním ročníku hájit například Rychlý Pípy, Gripeni nebo Lipenská Letka.

Na diváky po celý soutěžní den čeká program divadelní, koncertní i sportovní. Divadelní představení jsou připravena pro malé i velké, stejně tak vylodění a bitva pirátů. Děti určitě zláká řádění ve skákacím hradu, zdolání lezecké stěny nebo výtvarné ateliéry. Zamířit však nezapomeňte ani do fotografického koutku, na paddle boardy nebo na přetahování lanem.

Vyhlášení vítězných posádek je naplánováno na osmnáctou hodinu, hudební koncerty následují hned poté a postarají se o ně oblíbené kapely Wade, Akia b.a. a Pakáš.

A koho by to snad v kempu a loděnici celý den nebavilo, může vyrazit na Stezku korunami stromů, dopřát si trochu adrenalinu v bikeparku nebo při sjezdu na koloběžkách. K zapůjčení budou samozřejmě i kola a in-line brusle, elektročluny nebo plachetnice.

Ubytování pro rodiny, malé i větší skupiny zajistí Infocentrum Lipno, jako tip doporučujeme například Chatu Lanovku, apartmány v srdci areálu.

Neseďte doma, přijeďte se bavit na Lipno! Více informací na www.lipno.info.

Tisková zpráva

Štítky zahájení letní turistické sezony, Lipno nad Vltavou, závod dračích lodí, Lipno Dragon Boat Race 2014, Vodní nádrž Lipno, dračí lodě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní turistickou sezonu na Lipně zahájí dračí lodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.