Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lávka u zimáku bude širší, ale až příští rok

Lávka mezi Budvar arénou a budějckou sportovní halou už řadu měsíců zeje prázdnotou. Ne, že by po ní nikdo nechtěl chodit či po ní jezdit na kole, ale ono to totiž jednoduše nejde.

A proč? Protože radní nechali využívanou lávku v červnu uzavřít. Odborníci přes statiku budov a staveb našli na lávce řadu prorezivělých míst a městu tak doporučili, aby lávku uzavřelo, protože nosná konstrukce by už nemusela vydržet zátěž. Půl roku tak na koncích mostku zamezují vstupu dvě plechové zátarasy s nápisem Vstup zakázán. Na radnici tak nyní leží plány na novou lávku přes Vltavu mezi sportovními halami.

„S výstavbou nové lávky počítáme v roce 2012. A máme na tuto akci v rozpočtu města vyčleněnou částku 35,5 milionu korun,“ naznačuje tisková mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová. „Lávka bude kompletně nová. Lidé se mohou těšit na širší přemostění Vltavy, které bude počítat jak s pěšími, tak i cyklisty,“ navnadila Welzlová s tím, že ale lidé na radnici zatím nevědí přesný termín výstavby nové lávky. „Nyní jsou vedena jednání o finanční spoluúčasti Teplárny, která má na této lávce umístěna svá rozvodná zařízení a již dříve přislíbila podíl financí. Poté bude následovat vypsání výběrového řízení na zhotovitele, které dá odpověď na skutečné náklady a termín realizace,“ uzavřela.

Nejen Budějčáci si na nové přemostění Vltavy musejí tedy ještě nějaký měsíc počkat. Zejména ze začátku, kdy byla lávka nedlouho zavřená, lidé nechápavě kroutili hlavami. „Je fakt, že když se chcete dostat z autobusové zastávky U Soudu na volejbal do sportovky, tak musíte obejít skoro půlku města, protože ke sportovní hale žádný spoj nejede,“ míní jeden z fanoušků volejbalistů Jihostroje.

Své si také se zavřenou lávkou užili i příznivci ledního hokeje. Ti přijeli na zápas Mountfieldu autem, které zaparkovali právě u sportovní haly a jen přešli mostek. To už nejde. „To není moc dobrá zpráva pro fanoušky HC Mountfield. Sezona začíná a lidé nebudou moci odcházet ze stadionu po lávce k autům,“ potvrzoval slova Drbny před začátkem letošní sezony na internetových stránkách hokejistů fanoušek pod jménem Speeder.

Nejen fanoušci hokeje a volejbalu tak musejí vzít zavděk mostem na Mánesově ulici nebo lávkou u plovárny. V současné době dělá zavřený mostek radost akorát lidem bez střechy nad hlavou, kteří se u zdejšího parovodu v zimě vyhřívají.

Štítky lávka, sportovní hala, Budvar aréna, Vltava, Mountfield Hradec Králové, Jihostroj, Mountfield

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Když už nikdo nepřišel na havarijní stav stávající lávky dřív, aby se nemusela na rok zavírat, tak nám aspoň provizorně rozsviťte u Sodovkárny, když už jste nás tam radní svojí nekompetentností nahnali. Je to tam ve tmě na kamenech na zabití!!!

Čtvrtek, 29. prosince 2011, 18:55Odpovědět

Lávka u zimáku bude širší, ale až příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.