Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jízdy na památku Paula Walkera se zúčastnilo přes 300 aut

Snad každý zaznamenal, že minulou sobotu tragicky zahynul americký herec, známý z filmové série Rychle a zběsile, Paul Walker. Se svým kamarádem Rogerem Rodasem nejspíš kvůli nepřiměřené rychlosti narazili u Los Angeles do sloupu pouličního osvětlení i stromu a oba na místě uhořeli.

Internet zaplavila vlna emocí a virtuální souboj fanoušků herce s těmi, kteří smrt Walkera v luxusním porsche až tak neprožívali, mohl začít.

Nápad uspořádat vzpomínkovou jízdu v Českých Budějovicích dostali kamarádi Filip Vaněk a David Kačírek hned po zjištění hercovy smrti. Domluvili se spolu, vyhlásili svůj záměr na Facebooku a čekali na ohlasy.

Na plánovaný sraz se během pátečního podvečera na parkoviště u Tesca sjely více než tři stovky vozidel. Prostorem se ozývaly písničky z filmové série Rychle a zběsile a všudypřítomné samolepky, citáty a svíčky vzpomínkovou atmosféru doplnily.

Poté se několik kilometrů dlouhá kolona aut vypravila na trasu Tesco - Hluboká nad Vltavou - Hrdějovice - Kněžské Dvory - Tesco. Jízda proběhla bez větších komplikací a ohlasy účastníků byly pozitivní. U některých lidí se ale tenhle nápad s pochopením nesetkal.

Povolení od města organizátoři nezískali, a tak centrem Budějc projet nemohli. Akce ale byla nahlášena Policii ČR, která na sraz u Tesca dorazila a dohlížela na dodržování pořádku.

Spokojení Walkerovi fanoušci se hned po skončení spanilé jízdy zajímali, zda-li se mohou těšit na událost podobného rázu i v budoucnu. Podle budějckých organizátorů by se z akce mohla stát na výročí hercova úmrtí tradice.

Foto: Michal Valda
Video: www.vasevideo.net (kamera Stanley Novotný mladší, střih Jaroslav Žíla)

Autoři

Štítky Paul Walker, spanilá jízda, České Budějovice, Rychle a zběsile, Tesco, Los Angeles, Porsche, Facebook, herec, Policie České republiky, filmová série, Hluboká nad Vltavou, Hrdějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dardrein Vámoš

jo byla to bomba hla vně proto že to bylo pro někoho kdo si to opravdu zasluží pro herce Paula Walkera.!

Sobota, 7. prosince 2013, 21:54Odpovědět

Jízdy na památku Paula Walkera se zúčastnilo přes 300 aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.