Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jen to zasyčelo... Slavnosti piva se opět povedly!

Je vedro, v ústech vyschlo, ruce spálené... „Tak co, kamaráde, co to bude?“ ptá se postarší prodavač, který vyhlíží zákazníky ze stánku, jenž je dokonale schovaný ve stínu. „Máte nějakou limonádu?“ Chlápek chvíli nechápavě hledí a nakonec odpovídá: „Nemáme.“

S tímto dotazem se nejspíš v uplynulých hodinách nesetkal... Ne, na nealko se v pátek a sobotu na budějckém Výstavišti příliš nehrálo! A proč by mělo? Po roce zde konečně vypukl svátek všech pivařů - Slavnosti piva!

Oblíbená tradice opět přitáhla tisíce lidí, kteří hodlali prozkoumat, jak na tom pivovarnictví v Čechách je. Podle názorů, front u jednotlivých stánků či narvaných lavic se dá usoudit, že stále velmi dobře!

„Snažili jsme si dát pivko u každého stánku, ale nakonec to bylo nad naše síly,“ okomentovala v sobotu páteční den partička mladých kluků z Českých Budějovic. „Ovšem dneska jsme opět svěží, takže budeme pokračovat a pak vyhodnotíme vítěze. Možná si rozbijeme i huby, protože názory se těžce různí,“ usmáli se.

Postarší chlap s pěstěným knírkem, který se představil jako Šába, měl o nejlepším pivu jasno - „Slivoviceeeee!“ Více jsme se nedozvěděli, protože v tu chvíli kolem něj procházela mladá žena, která strhla jeho veškerou pozornost. „Hej, slečno, pojďte na panáka, ne?“ Nutno dodat, že se na nahozenou udici nechytla...

Nabídka piv byla velmi bohatá. Nechyběly velké pivovary, ale ani ty nejmenší, které si získávají stále větší respekt. Samozřejmě se prezentovali i zástupci z jižních Čech. „Vlastně jsem přijel hlavně kvůli méně známým značkám. Rád zkouším nová piva. V jižních Čechách je skutečně několik kvalitních malých pivovarů,“ řekl David Dvořák, který dorazil až z Moravy. „V neděli si uděláme výlet po Krumlově a v pondělí šup domů,“ dodal.

Nechyběla ani široká nabídka jídel a samozřejmě také doprovodný hudební program, v rámci kterého zahráli například Red Hot Chili Peppers Revival či kultovní smečka Sto zvířat.

Akci hrálo do karet také nádherné počasí, za které by měli děkovat hlavně prodejci. Žízeň totiž byla velká a neutuchající.

A na závěr opět nějaké ty odchycené hlášky...

  • „Myslíš, že se u Tesca platí za parkování?“ - „Myslím si, že ne. Kdo by jezdil na pivní slavnosti autem?“
  • „Ty vole, on vyhodil půlku piva...“ (Autory citátu jsou dva muži, kteří postávali u Tesca, a plýtvání, kterému byli svědky, jim málem nahnalo slzy do očí.)
  • „V pátek jsem byl zase jako zvíře. Asi budu muset na protialkoholní léčbu, protože to už není normální.“ (Autorem citátu je muž s pivem v ruce.)
  • „Chtěl jsem vyzkoušet několik piv, ale celý den chodím jen k jednomu stánku. Funguje na mě jak magnet...“

Slavnosti piva se zkrátka povedly. Atmosféra byla přátelská a uvolněná, pití kvalitní, hudba příjemná... Tak za rok zase!

Slavnosti piva 2014

Pondělí, 9. června 2014, 09:00

Slavnosti piva 2014
Slavnosti piva 2014

Štítky Slavnosti piva, Výstaviště České Budějovice, pivo, slavnost, Tesco, Česko, David Dvořák, Jihočeský kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jen to zasyčelo... Slavnosti piva se opět povedly!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.