Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jeho pes se vrátil z procházky přiotrávený, zdaleka nebyl první

Případy otrávených psů přibývají jako houby po dešti. Drbně to ve středu potvrdil její čtenář Zdeněk Filip, jenž den předtím skončil se svým čtyřnohým mazlíčkem na veterině. Sám se přitom čím dál tím častěji setkává s pejskaři, kteří mají stejnou zkušenost.

„Byl jsem se svým psem na procházce v okolí Vidova. Cestou domů vzal do huby ‚cosi‘, a jelikož ví, že nesmí, okamžitě to pustil. S největší pravděpodobností sežral jen malé množství,“ řekl Budějčák Zdeněk Filip.

Jak dodal, po příchodu domů bylo ještě všechno v naprostém pořádku, ale po necelých třech hodinách se pes začal chovat divně. „Měl totálně roztažené zorničky, choval se neuroticky, jeho chůze připomínala parkurového koně a přehnaně reagoval na všechny podněty,“ líčil Filip.

Prakticky okamžitě tedy psa naložil a vyrazil s ním na veterinární kliniku k doktorovi Ladislavu Lapáčkovi. „Od něj jsme se dozvěděli, že se jedná o otravu. Pejskovi nasadili infúzi, antibiotika a další léky. Během noci se jeho stav uklidnil a nyní už je lepší,“ uvedl majitel otráveného psa.

„Pan doktor Lapáček nám navíc sdělil, že jsme nebyli ojedinělým případem,“ doplnil čtenář Budějcké Drbny s tím, že během týdne na kliniku přišlo se stejným problémem už šest zvířecích pacientů.

Až tedy půjdete se svými domácími mazlíčky na vycházku, dávejte si pozor, co ochutnávají. Zároveň se v diskuzi pod článkem můžete podělit o své vlastní zkušenosti.

ČTĚTE TAKÉ: Klobásy se špendlíky mají zastrašit majitele štěkajícího psa

Štítky pes, otrava, procházka, veterinární klinika, České Budějovice, MVDr. Ladislav Lapáček, Zdeněk Filip, Ladislav Lapáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeho pes se vrátil z procházky přiotrávený, zdaleka nebyl první  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.