Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jaro po budějcku aneb Lidská hloupost nezná mezí

Jehličnany vysazené od konce dubna v květináčích v ulici Doktora Stejskala moc dlouho nevydržely. Přírodní ozdoby se totiž někomu velmi zalíbily, a tak si hned dva tisy odnesl domů. Kromě krádeží výsadeb ale v Českých Budějovicích dochází i k jejich nepochopitelnému ničení.

Sazenice květin či keřů bývají vytaženy ze substrátu a odhozeny vedle. Pokud na ně svítí slunce, jsou během jediného dne nenávratně zničeny. Tento nešvar se děje hlavně na náměstí Přemysla Otakara II.

„Ve městě jsou však zdánlivě ‚šťastnější‘ místa, kdy flóra zůstane, ale lidé se podepíší na jejím bezprostředním okolí. Obecně se takovému chování říká vandalismus, možná by se spíše hodilo sousloví bezbřehá lidská hloupost,“ poznamenal náměstek primátora Kamil Calta.

Štítky jehličnany, tis, okrasné dřeviny, České Budějovice, Dr. Stejskala, vandalové, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

To že vandalové něco ničí, je bohužel smutná pravda. Ovšem otázkou je, kolik by těch vandalů bylo, kdyby dostali pořádně přes pracky. A tím se dostáváme k otázce proč se o věc především nezajímá policie (zřejmě hlavně městská) která pokud se nepletu, má právě tohle v popisu práce. Tedy bránit poškozování majetku ať městského nebo soukromého. Kdepak jsou městští biřici když nějaký vandal něco ničí? Čumí na kamery? No i v tom případě by to měli stihnout, na náměstí to mají kousek. Ale to by se holt nesměli realizovat tím že se snaží rozdávat pokuty za parkování a podobnými "problémy". Jistě i parkování je třeba řešit, ale rozhodně je to směšné, proti ničení majetku, nočnímu hluku a podobně. Možná by pomohlo, kdyby se opravy nebo náhrada braly z peněz na "měšťáky" to by je nejspíš dohnalo k činnosti.

Čtvrtek, 5. června 2014, 13:14Odpovědět

Jaro po budějcku aneb Lidská hloupost nezná mezí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.