Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Infocentrum bude prodávat kupony a jízdenky na MHD

S novou službou občanům přichází od 1. března budějcký magistrát. Týkat se bude především těch, kteří cestují městskou hromadnou dopravou. V městském turistickém infocentru (TIC) přímo na radnici si lidé mohou koupit kuponové jízdné i kusové jízdenky na MHD.

„Reagujeme tak na snižování prodejních míst, která Dopravní podnik ruší kvůli vysokým nákladům a malé vytíženosti. Výhodou infocentra je jeho otvírací doba od pondělí do soboty,“ přibližuje novinku první náměstek primátora Miroslav Joch.

O tom, zda půjde o službu dočasnou, nebo se naopak zachová, rozhodnou sami občané svým zájmem.

Příprava prodeje má podle Miroslava Jocha svůj přesný itinerář. „V radničním infocentru je již instalováno zařízení pro prodej, tedy tiskárny a počítač. Současně se intenzivně zaučují pracovníci, kteří budou zákazníky obsluhovat. Ve středu 29. února převezmeme formou předávacího protokolu od Dopravního podniku lístky a kupony,“ uvedl Joch.

„Peníze budou předávány na pokladnu magistrátu města a vyúčtovávat tuto službu budeme měsíčně. Zbývá tak ještě během dneška doladit smlouvu, která je konzultována s právníkem a označit prodejní místo,“ popisuje nově zavedenou službu občanům Miroslav Joch s tím, že zřízení městské elektronické karty, která by lidem umožnila dobíjení kreditu na MHD elektronickou formou, je zatím spíše hudbou budoucnosti.

Štítky městská hromadná doprava, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Infocentrum bude prodávat kupony a jízdenky na MHD  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.