Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hobby přálo počasí, Výstaviště praskalo ve švech

Budějcká Drbna zabrousila v závěru minulého pracovního týdne mezi zahrádkáře a pěstitele. Navštívila Hobby, které bylo plné květin, sazenic, stromků, keřů, stánků a hlavně lidí. Z jednoho odpoledne na budějckém Výstavišti vám tedy může přinést reportáž.

Páteční den se odehrával v duchu časopisu Receptář. Na pódium jednoho z pavilonů byla pozvaná herečka Sabina Laurinová, která vzpomínala na počátky své herecké kariéry. Krásně mluvila o Miroslavu Horníčkovi, Jiřím Suchým a Stele Zázvorkové. Dále zde probíhaly různé poradny, například o včelích produktech či jak vyzrát na plísně.

Výstaviště bylo také plné stánkařů se vším možným i nemožným sortimentem, smažily se klobásy, pekly palačinky, točila zmrzlina i pivo, kdo na co měl chuť, mohl si dát. S dobrým mokem se potom krásně odpočívalo v pivovarské zahradě, kde hrála i známá dechovka Babouci.

Dalším stanovištěm, kde mohli návštěvníci relaxovat při dobré hudbě, byl Letní amfiteátr, kde vystoupily rockové legendy. Nejdříve zahrála kapela Led Zeppelin Southern revival. Zpěvák kapely měl neuvěřitelný hlas a celkově kapela mile překvapila. Druhá a poslední kapela, která v pátek na Hobby 2012 vystupovala, byla slavná formace Katapult v omlazeném provedení. O neklesající popularitě této kapely značí i fakt narvaného hlediště.

Pro děti byla letos připravena atrakce v podobě Rodeo show, kde kovbojové a kovbojky chytali krávy do lasa. „To byla sranda. Nejdřív mu utekla a potom hodil lanem a měl ji,“ řekl malý divák Péťa Borka.

Lidé odcházeli z budějckého Výstaviště ověšeni taškami, ze kterých čouhali všelijaké rostliny či prospekty. Budějckou Drbnu zajímalo, jestli však odcházeli spokojeni. „Ale jo. Sice jsem sháněla židličku na pletí záhonů a nikde jsem ji tu neviděla, ale koupím si ji jinde. Jsem ráda, že vyšlo počasí. Udělala jsem si tak hezké odpoledne,“ prozradila důchodkyně Pavla Malá.

Hobby 2012

Úterý, 22. května 2012, 06:40

Hobby bylo plné květin, stromků a sazenic
K vidění byla i domácí zvířata

Štítky hudební skupina, Jiří Suchý, Miroslav Horníček, Sabina Laurinová, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hobby přálo počasí, Výstaviště praskalo ve švech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.