Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hobby je v plném proudu, láká na bohatý program

Jedenadvacátý ročník Hobby, výstavy pro všechny zahrádkáře a kutily, odstartoval na budějckém Výstavišti už ve středu, s blížícím se víkendem však pořadatelé tradičně očekávají mnohem větší nával návštěvníků. Akce končí v neděli.

Hlavním tématem pátečního dne jsou přednášky a diskuze s Cechem malířů a lakýrníků České republiky, hodně prostoru dostane i časopis Receptář. Kulturním tahákem především pro starší generace bude vystoupení Babouků, které začne v 15 hodin v Pivovarské zahradě. Ve stejný čas zahraje v letním amfiteátru skupina Katapult.

Sobota bude patřit Receptáři prima nápadů, kdy se před kameru postaví televizní diváci účastnící se finále kuchařské soutěže na téma „Vaječné hody“. Asistovat jim bude legendární Přemek Podlaha. Ve čtvrt na pět si můžete zajít do pavilonu R3 na autogramiádu Jana Antonína Duchoslava, který se proslavil rolí Vikiho Cabadaje ve filmu Sněženky a machři.

Velmi atraktivní bude také Rodeo show, která se na předvadišti uskuteční po oba víkendové dny od 10 hodin. Na své si přijdou i rybáři – každou celou hodinu v rybářské baště budou k vidění ukázky filetování a zpracování ryb. V pavilonu R1 navíc můžete po celou dobu výstavy navštívit expozici Českého svazu chovatelů České Budějovice a prohlédnout si králíky, morčata, drůbež, holuby a kočky. Pro nejmenší návštěvníky je v dětském koutku denně od 10 do 16 hodin připravena veselá taškařice klauna Huga a jeho přátel.

Kvůli výstavě v okolí Výstaviště houstne doprava, podle informací od policie však zatím všechno probíhá bez větších komplikací, nehod nebo omezení. „Největší nápor očekáváme o víkendu, takže prosíme všechny řidiče o opatrnost a trpělivost,“ nabádá prostřednictvím Budějcké Drbny mluvčí Policie ČR Lenka Holická.

Štítky výstava, kongresové centrum, Přemek Podlaha, Jan Antonín Duchoslav, Česko, Sněženky a machři, Policie České republiky, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hobby je v plném proudu, láká na bohatý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.