Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gastronomická osvěta se vrací do Českých Budějovic

Po dvouleté odmlce se České Budějovice koncem září opět stanou místem kulinářských zážitků a gastronomické osvěty. Stane se tak v rámci 2. ročníku Gourmet festivalu, jehož premiéra proběhla v září 2011 v ulici Dr. Stejskala, v tehdejší restauraci Vin de Café.

Tentokrát se jeho hostitelem stane od 26. do 29. září Restaurace Olivier na Husově třídě. „Chceme oživit nabídku zajímavých a výjimečných akcí po letní sezoně a dát všem zájemcům možnost poznat kvalitní potravinářské produkty, z nich vycházející gastronomii a najít v ní další inspiraci,“ říká Robert Burian, šéfkuchař a duchovní otec festivalu.

Právě proto budou také první tři dny festivalu 26. až 28. září věnovány praktickým seminářům s ochutnávkami. Probírat se bude například italská kuchyně a vína, burgundská kuchyně a vína, to vše s účastí zástupců francouzských a italských výrobců a vinařství. Přihlásit se na ně lze na telefonu 386 350 038 nebo prostřednictvím webu www.olivierfood.cz.

„Kapacita semináře je limitována nanejvýš 25 osobami a s ohledem na rozsáhlou ochutnávku budou mírně zpoplatněné. Chceme prostě, aby na ně přišli jen ti, co mají o gastronomii skutečný zájem a všichni si to užili,“ říká Robert Burian. Celkem se v restauračním salonku uskuteční tři večerní semináře v každém z uvedených dnů. Začínají v 18 hodin.

Součástí Gourmet festivalu bude i tržnice čerstvých i trvanlivých delikates, která vyroste v zahradní části restaurace a zkrátka nepřijdou ani její návštěvníci. Pro ně se bude po celou dobu vařit speciální festivalové menu. Připravovat ho bude šéfkuchař Robert Burian spolu se svým týmem kuchařů, který je od letošního jara posílen o francouzské kuchaře Thibaulta Guthfreunda a Benjamina Parisona.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Gourmet festival, Restaurace Olivier, České Budějovice, festival, Robert Burian

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gastronomická osvěta se vrací do Českých Budějovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.