Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTOREPORT: Odpad fest slavil úspěch již počtvrté

Davové odpadkové šílenství spojené s příjemným kulturním zážitkem pod širým nebem. Tak by se dal shrnout čtvrtý ročník Odpad festu, který se uskutečnil ve středu v Českých Budějovicích.

Pokud jste se od tří hodin pohybovali v centru města, určitě vám neunikl průvod s barevnými pytli a igelitovými rukavicemi. Studenti, rodiče s dětmi, ti všichni poctivě sbírali odpadky, aby městu alespoň na chvíli ulevili od nepořádku. „Je to super akce a skvělý nápad, jak spojit kulturu s něčím užitečným,“ říká Alena Hrabíková, studentka JČU a účastnice Odpad festu.

Odpadkoví nadšenci se sešli ve tři hodiny na Lannově třídě u nádraží a pokračovali směrem k Jihočeské univerzitě. Po cestě vyčistili od nepořádku celou Lanovku, Sady, náměstí, Sokolák a pak se se vším nadšením vrhli dokonce i na Stromovku.

Odtud se plynule přesunuli k vysokoškolským kolejím, kde na všechny čekal bohatý program a ta správná jarní atmosféra. Na hlavním pódiu vystoupila řada hudebníků, jako třeba Fadžitulikistulán, Colectiv, Strong Coffee a nebo velmi oblíbená budějcká kapela VEES.

Kromě nich se návštěvníci mohli těšit z bubenické show, břišních tanečnic, Studentského Univerzitního Divadla, nebo si jen tak sedli do trávy s pivkem a vyhřívali se na sluníčku. Na Odpad fest se přišel podívat dokonce rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer.

A jak vlastně nápad uspořádat takovouhle akci vznikl? „Před čtyřmi lety jsme seděli na Sokoláku, rozhlíželi se kolem a napadlo nás, že bychom mohli uspořádat nějakou úklidovou akci. Pak se myšlenka rozvíjela a nakonec vznikl Odpad fest. Letos je již čtvrtý ročník,“ vzpomíná na prvotní myšlenku jedna z pořadatelek Lenka Hechtbergerová.

4. Odpad fest 2012

Čtvrtek, 26. dubna 2012, 17:00

Odpad fest 2012
Zaplněná plocha v kampusu JČU

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice, Libor Grubhoffer, Stromovka, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOREPORT: Odpad fest slavil úspěch již počtvrté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.