Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravní podnik má nového ředitele. Je z Prahy

Novým ředitelem Dopravního podniku České Budějovice se stane Ing. Jaroslav Ďuriš, který ve funkci vystřídá předsedu představenstva Slavoje Dolejše. Ten podnik stoprocentně vlastněný městem po odvolání bývalého ředitele Lubomíra Půlpána vedl od loňského března.

Tuto změnu ve vedení společnosti Budějcké Drbně dnes potvrdil sám Slavoj Dolejš. „Ano, je tomu skutečně tak. Jaroslav Ďuriš pracoval asi patnáct let v Dopravním podniku Praha na různých pozicích, mimo jiné také jako personální ředitel,“ řekl Dolejš.

Podle informací, které má Drbna k dispozici, bylo v prosinci 2011 vypsáno výběrové řízení s uzávěrkou do 13. ledna. Údajně se mělo se zájmem o vedoucí post přihlásit 17 uchazečů.

Nového ředitele vybrala komise, ve které kromě zástupců akcionáře – předsedy představenstva Slavoje Dolejše a předsedy dozorčí rady Davida Slámy, zasedli ještě čtyři ředitelé dopravních podniků krajských měst.

Otázkou nyní zůstává, zda bude po ustanovení nového ředitele obsazeno i dosud volné místo manažera autobusových dílen a dopravy. „O obsazení volného místa se rozhodne spolu s novým ředitelem,“ odpověděl Budějcké Drbně Slavoj Dolejš.

Foto: www.dpmcb.cz

Štítky Dopravní podnik hl. m. Prahy, Praha, Jaroslav Ďuriš, České Budějovice, Drbna.cz, David Sláma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

No oni to vymyslej tak aby to bylo dobře.

Středa, 7. března 2012, 13:21Odpovědět

richard praskořík

ten nový ředitel by měl mít předpoklady pro řízení takové firmy. potud vše OK. zbývá jen obsazení pozice manažera - viz článek. pokud by mělo být pravdou to co se šušká po budějcích, tak to by pánové a dámy z TOP09 předvedli skutečné mistrovské dílo. man ságt, že manažerem by měl být Dolejš a tedy předseda představenstva. proč? protože jiné uplatnění nemá a protože snad prý v koaliční smlouvě je uvedeno, že takové pozice je nutno obsazovat odborníky. no počkáme si na reál

Středa, 7. března 2012, 09:02Odpovědět

Dopravní podnik má nového ředitele. Je z Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.