Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravní podnik bude mít nového šéfa. Město vypsalo výběrko

Město České Budějovice hledá nového ředitele Dopravního podniku. Speciálně složená komise vybere nejvhodnějšího kandidáta v květnu. Jeho hlavním úkolem bude stabilizace ekonomické stránky.

„Výběrové řízení vypsala Rada města a je postaveno maximálně transparentně, aby umožnilo přihlásit se všem uchazečům,“ uvedl náměstek primátora pro ekonomiku Pavel Matoušek. Nejdůležitější body pro případné uchazeče jsou vysokoškolské vzdělání, pět let praxe v dopravní společnosti, znalost a zkušenost s dopravní infrastrukturou či strategické myšlení.

Uchazeč by měl mít vzdělání technického, ekonomického, právního či dopravního směru. Dopravní společnost, ve které daný zájemce vykazuje praxi, by měla čítat alespoň 50 zaměstnanců. Součástí přihlášek musí být i příloha s vizí Dopravního podniku města České Budějovice (dále jen DPMCB) v maximálním počtu 10 normostran.

Došlými přihláškami se bude zabývat odborná sedmičlenná komise ve složení Jiří Svoboda (primátor), Martin Maršík (čtyři roky v představenstvu DPMCB), Petr Novotný (předseda dozorčí rady DPMCB), Miroslav Svítek (děkan dopravní fakulty ČVUT), Rudolf Vodička, Miroslav Joch (bývalí náměstci pro ekonomiku) a Miloslav Kulich (ředitel Dopravního podniku Hradec Králové).

Termín uzávěrky přijímání přihlášek je 30. dubna a nový ředitel by měl být jmenovaný v květnu. Jelikož město každý rok dotuje provoz Dopravního podniku, bude mít nový šéf jako první a hlavní úkol ekonomickou stránku. „Ztráty v letech 2000 až 2010 rostly. Od roku 2011 se podařilo nárůst zastavit a letos potřetí držíme úroveň zhruba na 180 milionech. Chceme, aby dotace klesla na 174,5 milionu,“ říká Matoušek.

„Pokud si ale uvědomíme, že DPMCB bude navyšovat mzdy dle kolektivní smlouvy, jedná se o navýšení přibližně o pět milionů korun. V součtu tak jde o 10 milionů. To bude pro nového ředitele velký úkol a samozřejmě budou i další rizika,“ dodal Matoušek.

Do minulého výběrového řízení se přihlásil také expert na dopravu a ekonomiku Jiří Čejka: „Prozatím se ke mně dostaly jen útržky požadavků na kandidáta. Vím, že došlo k zpřísnění podmínek oproti minulému roku. Podmínky, které jsou zatím zveřejněné, splňuji a v současnosti jsem požádal o vrácení původních dokladů z minulého výběrového řízení. Bylo mi však řečeno, že neví, kde se původní podklady nachází. Je těžké nyní cokoliv konstatovat, ale rozhodně je nové výběrové řízení pro mě výzva.“

Štítky dopravní podnik, čejka, dolejš, dopravní společnost, České Budějovice, výběrové řízení, ekonomika, Jiří Svoboda, Petr Novotný, Miroslav Joch, České vysoké učení technické v Praze, Jiří Čejka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik bude mít nového šéfa. Město vypsalo výběrko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.