Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

„Dopadli jsme dobře!“ vzkazují pomocníkům z roku 2002

Tenhle příběh sahá až do roku 2002. Při tehdejších ničivých povodních si pomáhala celá republika navzájem. Do hrdějovické osady Opatovice, která leží jen několik desítek metrů od toku Vltavy, přijeli tehdy zoufalým Jihočechům na pomoc dobrovolní hasiči z Opatovic, vesničky u Kutné Hory.

A byli to právě oni, kdo se minulý týden ozval Budějcké Drbně, zdali náhodou neví, jak jihočeské Opatovice dopadly tentokrát.

„Dá se říct, že dobře. Do bytů se voda nedostala. Zaplaveny byly jenom sklepy, samoty, středisko Závlahy a odnesla to i pila,“ řekla Budějcké Drbně starosta Hrdějovic Jana Lepičová.

Podle ní napáchal větší škody spíš přívalový déšť, který poničil potok Kyselá voda. „Relativně jsme na tom ale letos dobře,“ uvedla starostka a jedním dechem dodala: „S Opatovickými se každé léto setkáváme, jezdí k nám na návštěvu. Už se těšíme, až letos zase přijedou,“ usmála se Lepičová.

Štítky povodně, velká voda, Vltava, Opatovice, Kutná Hora, Drbna.cz, Hrdějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Dopadli jsme dobře!“ vzkazují pomocníkům z roku 2002  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.