Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dobrovodský potok se po silném dešti rozvodnil

Prudký přívalový déšť, který se spustil z oblohy dnes před sedmou hodinou večerní, rozvodnil Dobrovodský potok v Českých Budějovicích. Velká voda v pondělí ohrozila garáže v lokalitě Jírovcova, zaplavené je také parkoviště u supermarketu Terno i přilehlé plochy.

„Když jsem od garáží před patnácti minutami odjížděl, voda už klesala. Bylo to tam ale na hraně. Pak už ale stačí jen trochu a je to zatopené,“ popsal Budějcké Drbně situaci kolem půl osmé autor fotky Honza Punčochář.

Hasiči do osmé hodině večer zasahovali u více než dvaceti událostí spojených s náhlou změnou počasí. „Jedná se především o padlé stromy, vodu jsme čerpali například v Tálíně na Písecku, Jankově na Českobudějovicku a Lhenicích na Prachaticku,“ vypočítala mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Například v ulici Československých legií v Suchém Vrbém naproti lékárně spadla na zaparkovaná auta velká větev ze stromu. „Na místě museli hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné použít výškovou techniku, aby ze stromu odstranili další ulámané větve, u kterých hrozilo, že by mohly také spadnout,“ dodala Matějů.

V Hluboké nad Vltavou strom spadnul na trakční vedení, a tak kvůli stržené troleji bude provoz na železniční trati minimálně do půlnoci přerušen. Na Jindřichohradecku v obci Písečná zase místní dobrovolná jednotka připravovala pytle s pískem na stavění hráze kolem místního potoka.

„Situace na jihu Čech se z pohledu hasičů příliš nezměnila. Evidujeme necelé čtyři desítky událostí, nemáme hlášené žádné zranění,“ uzavřela pondělní zpravodajství po 23. hodině tisková mluvčí hasičů.

ČTĚTE TAKÉ: Žene se přívalový déšť. Hladiny toků budou rychle stoupat

Máte další fotky z následků prudkého deště? Pošlete je Budějcké Drbně do mailu na adresu redakce@budejckadrbna.cz!

Foto: Honza Punčochář

Následky červencového přívalového deště

Pondělí, 21. července 2014, 19:32

Pád větve stromu na zaparkovaná auta v ulici Československých legií. Foto HZS Jihočeského kraje
Terno. Foto Hana Janatová

Štítky velká voda, povodně, Dobrovodský potok, České Budějovice, potok, strom, okres Písek, Tálín, okres České Budějovice, Jankov, okres Prachatice, Jihočeský kraj, Lhenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovodský potok se po silném dešti rozvodnil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.