Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Budějc se po roce díky Gastrofestu vrátili gurmáni

Již po osmé se v závěru minulého týdne na Výstavišti v Českých Budějovicích konala akce lákající nejen profesionální kuchaře, ale také laickou veřejnost, aby ochutnala pokrmy z celého světa a přiučila se třeba nějakým dovednostem z oboru vaření. Řeč je o tradičním podzimním Gastrofestu.

Gastrofest navštěvuje v průměru 16 tisíc lidí. Okolo šedesáti procent to jsou odborníci a kuchaři, zbytek tvoří laická veřejnost, která se na festivalu dobrého jídla a pití přiučí jednak jak lépe vařit, ale také dostane možnost ochutnat pokrmy ze zebry, krokodýla, klokana a dalších exotických zvířat.

Pro odvážlivce letos vystavovatelé připravili smažené kobylky se zeleninou, tradiční italskou pizzu zase přichystal sám italský šéfkuchař.

Festival provázelo setkání kuchařů z dvaadvaceti států světa. Ti ukazovali návštěvníkům jídla typická pro jejich zemi, a tak si každý mohl přijít na své.

Letošní ročník se rovněž nesl v duchu nového českého rekordu v podobě obří homole, kterou účastníci vytvořili z více jak dvou tisíc švestkových knedlíků.

Na festival se lidé mohli dostat ve čtvrtek, pátek a také během soboty. Každý den pavilony T a Z praskaly ve švech a lidé si pokrmy pochvalovali.

Jediné, co Budějckou Drbnu opět po roce mrzelo, byl výskyt stánků se zbožím, které nemá s gastronomií nic společného. Máme na mysli výstavu automobilů, prodej kožešin a tak dále.

Na druhou stranu je pěkné, že se do výstavy opět přidaly i střední odborné školy, které svým žákům umožnily „zavařit si“ i na takto velkém festivalu a naučily je tak něčemu novému.

8. Gastrofest 2012 v Českých Budějovicích

Středa, 14. listopadu 2012, 10:30

8. Gastrofest 2012 v Českých Budějovicích
8. Gastrofest 2012 v Českých Budějovicích

Autoři

Štítky Gastrofest, Výstaviště České Budějovice, výstava, jídlo, kuchař, České Budějovice, festival, pokrm, kongresové centrum, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Budějc se po roce díky Gastrofestu vrátili gurmáni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.