Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Díky prázdninám se otevře hvězdárna na Kleti

Hvězdárna na Kleti bude o nadcházejícím víkendu u příležitosti jarních prázdnin českobudějovického a českokrumlovského okresu mimořádně otevřena pro veřejnost.

„Během prohlídky se návštěvník dozví více o astronomickém výzkumu, o nebezpečenstvích, která mohou blízkozemní planetky způsobit, prohlédne si výstavu fotografií planetek, komet a dalších objektů sluneční soustavy,“ uvedla Petra Stolbenková z Hvězdárny a planetária České Budějovice.

Pokud bude o víkendu jasno, bude možné pozorovat Slunce, a to největším čočkovým dalekohledem u nás.

Všichni zájemci můžou na nejvyšší vrchol Blanského lesa vyrazit o v sobotu a neděli, prohlídky se uskuteční v 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 a 15.30 hodin. Více informací najdete na webu.

Dnes je Observatoř Kleť známá u nás a hlavně ve světě výzkumem planetek a komet. Mezi observatořemi věnujícími se sledování blízkozemních planetek i hledání dosud neznámých planetek patří Observatoř Kleť mezi světovou špičku.

Štítky Observatoř Kleť, Hvězdárna a planetárium České Budějovice, mimořádná otevírací doba, sledování planet, hvězdárna, Kleť, planetka, jarní prázdniny, Slunce, Sluneční soustava, České Budějovice, Blanský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky prázdninám se otevře hvězdárna na Kleti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.