Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dejte si pozor na šejdíře, potkáte je i na Hobby

Plná parkoviště, ruch, lidé s plnými igelitkami, ze kterých čouhají různé rostliny či stromky. Ano, tento týden se na budějckém Výstavišti koná 22. ročník tradiční výstavy Hobby.

Ve čtvrtek znepříjemňoval prodej venkovním stánkařům silný vítr a někteří z nich si museli své mobilní obchody i přidržovat, aby jim neodletěly. Návštěvníci si utírali zaslzené oči od prachu, který létal vzduchem. Nejlépe na tom byli ti, kteří měli svůj stánek umístěný v jednom z mnoha pavilonů.

Jako každý rok si přišli na své nejenom zahrádkáři, kutilové, chovatelé, ale i tvůrčí nadšenci, pro které byly přichystány dílny, kde se dal vyrobit šperk například ze smaltu či přírodnin, jako třeba paprikových semínek.

„Chodíme sem každý rok koupit si nějaké květiny do zahrady, ale zarazilo mě, jak rozdílné mohou být ceny stejných věcí,“ přiznala Jana Kropáčková.

Sama Budějcká Drbna by chtěla návštěvníky varovat před rapidně rozdílnými cenami a upozornit je, aby si nejdříve areál prošli celý a až potom nakupovali.

„Pozor si dávejte na prodejce, kteří u svých výrobků nemají uvedené ceny,“ souhlasila Lenka Nová, která takto přišla téměř o sto korun, když si koupila postřik proti mšicím.

„Co mě nejvíce znechutilo, byl pohled na nebohou starou paní, která byla obklopena třemi elegantně oblečenými muži, kteří jí nabízeli nějaký masírovací šmejd za hrozné peníze. Nechápu, jak může někdo vydělávat tímto způsobem,“ komentovala situaci Hana Krajčová, která spolu s Budějckou Drbnou chvíli celou scénu pozorovala.

Přesto z Výstaviště odcházeli lidé domů spokojení s úsměvem na rtech. Každý z nich si vychutnal Hobby po svém. Každý se mohl dobře najít, popít, poslechnout si v klidu hudbu a dokonce sledovat i čtvrtfinálový zápas našich hokejistů na mistrovství světa.

22. ročník výstavy Hobby

Sobota, 18. května 2013, 00:10

Speciality ze všech koutů našeho kraje
Ochutnávka vína nesmí chybět

Štítky Hobby 2013, jaro, Výstaviště České Budějovice, kongresové centrum, výstava, Drbna.cz, Lenka Nová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dejte si pozor na šejdíře, potkáte je i na Hobby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.