Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cena Mosty 2014 putovala také do jihočeské metropole

Dalším prestižním oceněním se může pochlubit jihočeská metropole. Budějce zabodovaly ve dvanáctém ročníku soutěže Mosty 2014, a to s elektronickou verzí Atlasu přístupnosti objektů. Cenu městu udělila Národní rada osob se zdravotním postižením ČR v rámci kategorie instituce veřejné správy.

„Forma atlasu nám umožnila zařadit do něj mapové výstupy i popis jednotlivých veřejných budov z hlediska možností  přístupu a pohybu v nich, navíc tuto formu doporučovali i sami uživatelé jako daleko praktičtější při pohybu na vozíku, než je velká mapa. Atlas je veřejnosti k dispozici zdarma v turistickém informační centru a také v oceněné trojjazyčné elektronické podobě na webových stránkách města,“ řekl náměstek primátora Martin Maršík, který cenu převzal.

Připomenul zároveň, že zásluhy na tomto úspěchu má nejen minulé vedení radnice, ale i řada dobrovolníků, kteří se na popisu více než 150 objektů z hlediska jejich přístupu pro tělesné postižené podíleli.

V kategorii instituce veřejné správy se umístilo i Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, a to za zpřístupňování sbírek muzea návštěvníkům se zdravotním postižením. Zároveň za speciální programy pro návštěvníky s poruchami sluchu a zraku a mentálním postižením.

Celkově Mosty zahrnují tři kategorie - kromě zmíněných institucí veřejné správy nestátní subjekty a osobnost hnutí osob se zdravotním postižením. V této kategorii se umístil například Michal Hašto, člen Sportovního klubu vozíčkářů Pardubice Nezlomeni, či Miroslava Jelínková, předsedkyně občanského sdružení Autistik.

Vyhlášení výsledků se uskutečnilo 19. března v Brně. Je možné, že v příštím roce tento ceremoniál proběhne v Budějcích.

Štítky mosty, muzeum, atlas, handicapovaní, bezbariérový přístup, veřejná správa, zdravotní postižení, Národní rada, Česko, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Autistik, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena Mosty 2014 putovala také do jihočeské metropole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.