Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějce budou vzpomínat na vítězství nad Hitlerovým Německem

Na vítězství nad německým fašismem se bude v pondělí vzpomínat v Českých Budějovicích. Hned na několika místech se ve městě postupně uskuteční pietní akty.

První setkání proběhne v devět hodin ráno u památníku ve Čtyřech Dvorech. O půl hodiny později můžete navštívit památník v Rožnově. Pokud se chystáte raději na židovský hřbitov, tak u něj se pietní akt uskuteční v 10 hodin. V 10.30 pak v Suchém Vrbném a v 11.00 v Mladém. Květiny budou dále položeny u památníku v Nových Hodějovicích, Kněžských Dvorech a Českém Vrbném.

Na setkání nebudou chybět představitelé města, kraje, členové Českého svazu bojovníků za svobodu a zástupci Armády České republiky.

Ve čtvrtek 8. května se pak bude vzpomínat na oběti Heydrichiády, a to od 10 hodin na hřbitově u sv. Otýlie. O projev se postará předseda Českého svazu bojovníků za svobodu František Kuták a náměstek primátora Petr Podhola.

O půl hodiny později se uskuteční pietní akt u památníku padlých vojínů. Zde promluví primátor města, jihočeský hejtman a zástupce Armády České republiky.

Štítky Adolf Hitler, Německo, památník, České Budějovice, Český svaz bojovníků za svobodu, Armáda České republiky, Petr Podhola, Rožnov, Suché Vrbné, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce budou vzpomínat na vítězství nad Hitlerovým Německem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.