Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčáci si prohlédnou město S očima navrch hlavy

Mateřská centra v České republice si letos připomínají jednadvacáté výročí své činnosti. A právě při této příležitosti se v některých městech našeho kraje uskutečnila vloni poprvé akce S očima navrch hlavy. Mezi městy, která se do ní zapojila, byly i České Budějovice.

Akce S očima navrch hlavy je vlastivědnou procházkou určenou především pro rodiny s dětmi, které se tak dozvědí spoustu zajímavostí a příběhů z historie města a čekají je i různé úkoly. V Českých Budějovicích má podtitul Zde jsou lvi. „Tímto názvem se na starých mapách označovala doposud neprobádaná místa,“ přibližuje náměstek primátora Petr Podhola.

Tematické vycházky se budou konat ode dneška až do 30. září letošního roku. Začínat a končit budou vždy v Turistickém infocentru radnice, kde si účastníci mohou od pondělí do neděle vyzvednout pracovní listy a mapku trasy.

Po ukončení procházky děti dostanou originální razítko se lvem a kupon na desetiprocentní rodinnou slevu na noční prohlídky s názvem Budějovická ohlédnutí aneb historií křížem krážem. „Vloni se pohybovalo s očima navrch hlavy po budějovických zákoutích několik desítek rodičů i jejich ratolestí,“ dodává s úsměvem Podhola.

Tisková zpráva

Štítky S očima navrch hlavy, Zde jsou lvi, vlastivědné procházky, České Budějovice, Česko, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci si prohlédnou město S očima navrch hlavy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.