Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Boj proti azbestu byl konečně zahájen!

Po téměř dvou měsících byly učiněny první konkrétní kroky k odstranění azbestové zátěže v objektech škol na Máji. Pracovníci firmy SITA CZ a. s. v pátek 20. ledna převzali prostory, ve kterých budou provádět dekontaminaci minerálních a azbestových vláken.

Sanační práce budou probíhat nepřetržitě sedm dní v týdnu a podílet se na nich bude několik desítek pracovníků. Důvod je jasný – snaha o co nejrychlejší nápravu stavu a umožnění návratu více než 1 100 žáků a pedagogů do „jejich“ známého prostředí, tříd a kabinetů májských škol. Oficiálním termínem pro návrat a obnovení provozu škol je 31. březen.

Sanací se nebudou zabývat jen pracovníci firmy SITA CZ, ale také členové budějckého zastupitelstva. Ti se sejdou 25. ledna na mimořádném jednání, jehož hlavním bodem je schválení rozpočtové změny ve výdajové části městského rozpočtu – úhrada sanace ZŠ Máj I a ZŠ Máj II.

Cenová kalkulace firmy provádějící sanační práce činí 15,2 milionu včetně DPH. Protože dosud nebyl nalezen viník, který by měl náklady na sanaci a další výdaje uhradit, bude sanaci platit město.

Foto: www.asbestosprojectmanagement.com

Štítky SUEZ CZ a.s., environmentální remediace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj proti azbestu byl konečně zahájen!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.