Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bezdomovci z Budějc nacvičili divadelní hru

Divadelní hru Křížová cesta bezdomovců v pátek sehráli klienti azylového domu v Českých Budějovicích. Program připomněl také konkrétní lidi, kteří skončili na ulici a následně kvůli tomu z různých důvodů zemřeli.

Hra byla určena pro širokou veřejnost, ale sledovali ji většinou klienti městské charity nebo řádové sestry.

„Na období kolem Velikonoc pokaždé připravíme nějaký kulturní program. Má lidem připomenout složitou situaci některých jedinců,“ řekl ČTK psychoterapeut českobudějovické městské charity František Voják.

Podle něj se v dnešní době může leckdo celkem snadno a rychle stát bezdomovcem. Důležité je, aby i v takové situaci našel motivaci pro návrat do společnosti. „Cesta zpátky a naděje se na ní dostat je vždycky,“ uvedl Voják.

Pro bezdomovce v těchto dnech končí nejhorší roční období, kterým je zima. Během ní často musí přespávat i v mrazech venku.

V Jihočeském kraji je momentálně v noclehárnách pro lidi bez domova 42 lůžek. Nejvíce jich nabízí českobudějovický Dům svatého Pavla. Tam může přespat 20 mužů. V dalším českobudějovickém azylovém domě v Žerotínově ulici je šest lůžek pro ženy.

Osm mužů může přespávat v noclehárně v Táboře a stejný počet v podobném zařízení charity v Jindřichově Hradci.

Podle ředitele českobudějovické městské charity Josefa Hese je kapacita pro tak velký region hlavně v zimních měsících dlouhodobě nedostačující.

Zdroj: ČTK

Štítky divadelní hra bezdomovců, Křížová cesta, azylový dům, České Budějovice, bezdomovec, charita, Velikonoce, Jihočeský kraj, divadelní hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

"Hra byla určena pro širokou veřejnost, ale sledovali ji většinou klienti městské charity nebo řádové sestry." A kde byly nějaké plakáty, aby se to široká veřejnost dozvěděla?

Sobota, 23. března 2013, 09:36Odpovědět

Bezdomovci z Budějc nacvičili divadelní hru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.