Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Berete si dobrovolně zde přítomnou...?

Rozechvělá nevěsta, mužný, ale uvnitř určitě také rozechvělý ženich a závazná a závažná otázka, na kterou je jen jediná odpověď. Vlastně, ne jediná. Dvě odpovědi. Obvykle však zazní očekávaná odpověď „Ano!“.

Jenže než zazní, předchází jí mnoho jiných otázek. Kdy a kde obřad? Kolik hostů? Proboha, a jaké si vezmu šaty? Jakou kytici, kde bude nejlepší hostina, jak to všechno zorganizovat... a prstýnky, jaké si vybereme prstýnky?

Odpovědi na důležité otázky spojené se svatbou poskytl budoucím nevěstám a ženichům první Svatební veletrh v pavilonu T budějckého výstaviště, který se uskutečnil o minulém víkendu. Nejlepší inspiraci pro svatbu na něm téměř 1800 návštěvníkům nabídlo 120 firem. A bylo jen málo otázek, na které by na veletrhu nebyla nalezena odpověď.

Jaké si vezmu šaty?

Odpověď na mimořádně důležitou otázku poskytly šaty z aktuálních kolekcí svatebních salonů. Celkem jich bylo na veletrhu představeno 165 a tím byl vytvořen nový český svatební rekord, který oficiálně potvrdil komisař agentury rekordů Dobrý den Vilém Doležal.

Vystavené kolekce potvrdily, že moderní trendy ustupují od nadýchaných, objemných překrajkovaných objemných šatů typu „šlehačkový dort“ k jednodušším, ladnějším liniím a střihům, ve kterých dominují velmi kvalitní materiály a výrazné detaily.

Módní tvůrci se od méně tradičních barevných svatebních šatů opět vrací k tradiční bílé, barevnost je akcentována pouze v jemných detailech. U obleků pro ženichy převládá klasická černá a také důraz na kvalitu materiálu. Součástí vystavovaných kolekcí byly i šaty pro družičky a společenské oděvy pro svatební hosty.

Závoj ano nebo ne? A jaké střevíčky? A náhrdelník? No já si snad nevyberu...

I na svatebním veletrhu se potvrdilo, že čím větší nabídka, tím těžší je rozhodování a vybírání toho nejkrásnějšího. Nadýchané závoje, čelenky, náhrdelníky, ozdoby do vlasů i kolekce svatební obuvi naštěstí nebyly na veletrhu jen tak vystaveny, ale nevěsty u nich našly i poradenství odborníků, kteří ve svých radách zdůrazňovali to nejpodstatnější – jak šaty, tak doplňky by měly zvýraznit osobnost a individuální krásu nevěsty, měly by být vybírány podle typu tváře a postavy. Přímo na místě si mohly budoucí nevěsty díky vizážistkám a kadeřníkům vyzkoušet svatební líčení i účesy. O tyto služby byl velký zájem.

„Budeme mít svatbu v září. I když některé věci už máme naplánované, sem jsme přišli, abychom zjistili i další možnosti,“ řekla Budějcké Drbně Eva Jůzová, která si vyzkoušela služby vizážistky i kadeřníka. „Je to super, že tady je na jednom místě vlastně všechno, člověk si udělá představu, vidí, co by se mu líbilo a může si vyzkoušet účes. Ten, který mi udělali, se mi líbí fakt hodně, ale nevím, jestli do září vydržím se nenechat ostřihat, to by pak drdol a závoj nebyl. Uvidíme,“ dodala se smíchem budoucí mladá paní.

A kde se vůbec vezmem´?

Obřadní síň na zámku, obřadní síň na radnici nebo svatba na louce? A co třeba obřad v balonu, na lodi nebo na rozhledně? Nic není nemožné, a i když zkušenosti odborníků potvrzují, že stále nejvíc snoubenců volí pro svatební obřad tradiční místa, není problém zajistit ani prostředí a podmínky atypické a svou odlišností atraktivní.

Stále častěji snoubenci využívají možnosti kombinace romantiky jihočeských zámků a přírody, svatební obřad proběhne v zámeckém parku. Nejčastěji si snoubenci vybírají možnost obřadu v Hluboké nad Vltavou nebo v Českém Krumlově, zájmu snoubenců se těší i Červená Lhota.

Podobné to je i u možností svatebních hostin. Jak potvrdili zástupci svatebních agentur, současným výrazným trendem je pořádání svatebních hostin pod širým nebem. Tomu odpovídaly i expozice na veletrhu, které představily uspořádání svatebních tabulí i gastronomické a cateringové nabídky. K ochutnávce bylo připraveno svatební pečivo a nechyběly ani nazdobené dorty.

Čím pojedeme na svatbu a kam pojedeme na svatební cestu?

Aby svatba byla tím opravdu nezapomenutelným dnem, je potřeba věnovat pozornost všem detailům. K detailům rozhodně nepatří volba náležitě slavnostního auta, které poveze nevěstu, ženicha, svatebčany.

Otázku „Čím pojedem´?“ na veletrhu snoubencům pomáhali řešit provozovatelé limuzín i historických vozidel. Zajímavou alternativu dopravy ovšem nabízelo dvoukolo, samozřejmě náležitě svatebně nazdobené.

Se svatbou je ale spojená i otázka „Kam pojedeme na svatební cestu?“ I na tuto otázku nacházeli návštěvníci veletrhu mnoho odpovědí, cestovní kanceláře zde představily lákavé destinace, jako stvořené pro novomanželskou romantiku.

Tak snad už máme všechno... Nemáme! Nemáme kytici!

Svatba bez květin? Nepředstavitelné! Ale nikomu z návštěvníků veletrhu se určitě nestane, že by snad na svatební kytici nebo květinovou výzdobu aut a stolů na hostině zapomněl, protože jak kytice pro nevěsty, tak květinové aranže byly na veletrhu hojně zastoupeny – od tradičních bohatých kytic, biedermaierových vazeb až po moderní, jednoduše elegantní vazby.

A nechyběly ani prstýnky, stylová svatební oznámení, pozvánky, dárky pro novomanžele... prostě vše, bez čeho by svatba nebyla svatbou. A také bez čeho by úspěšný a zajímavý svatební veletrh nebyl veletrhem.

Všem, kteří na budějckém veletrhu našli nápady a inspiraci pro svůj svatební den, Budějcká Drbna přeje, aby jim jejich „Ano“ přineslo štěstí.

Svatební veletrh v Českých Budějovicích

Středa, 1. února 2012, 08:00

Svatební veletrh v Českých Budějovicích
Svatební veletrh v Českých Budějovicích

Štítky veletrh, svatba, nevěsta, oblečení, kytice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Berete si dobrovolně zde přítomnou...?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.