Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Během Tříkrálové sbírky se vybralo v Budějcích 270 631 korun

Letošní Tříkrálová sbírka Městské a Diecezních charity v Českých Budějovicích vynesla 270 631 korun. To v úterý řekla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Při letošní Tříkrálové sbírce bylo vybráno celkem 270 631 korun, z toho bylo v kasičkách Městské charity 169 148 korun a Diecézní charity 101 483 korun. Tato sbírka se už tradičně řadí k nejúspěšnějším jednorázovým akcím. V loňském roce do téže sbírky přispěli lidé částkou 280 380 korun, řekla Welzlová.

Dobročinnou akci pořádá Diecézní charita již po jedenácté na území celého kraje. Za uvedené roky jsme díky vykoledovaným penězům pomohli lidem, kteří byli v našem kraji postiženi záplavami, nebo ne vlastní vinnou se ocitli v sociální či životní nouzi. Peníze z Tříkrálové sbírky pomáhají také chudým potřebným lidem v Bělorusku, Bulharsku, Rumunsku a Zimbabwe. V loni se na celém území českobudějovické diecézní charity vykoledovalo 3 606 929 korun, dodal Roman Tlapák z Diecézní charity.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky charita, České Budějovice, Bělorusko, Bulharsko, Rumunsko, Mediafax, Zimbabwe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během Tříkrálové sbírky se vybralo v Budějcích 270 631 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.