Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Adrenalin v lese? To je nový lanový park

První červnovou sobotu otevřeli v Budějcích nový lanový park. Krajské město má tak svůj první. Hned za základkami na sídlišti Máj se v lesíku skrývají lezecké trasy v korunách stromů. Milovníci adrenalinu si mohou vybrat dvě trasy, lehčí žlutou a pak těžší červenou, která je už i pořádně vysoko. Ta se pro návštěvníky otevře ale až příští víkend.

Budějcká Drbna se byla v sobotu 2. června podívat přímo na místě. Lanový park, proti kterému někteří lidé z Máje a Zavadilky podepisovali petice, podle mého soukromého názoru moc lidem vadit nemůže. Z plošin na žluté trase je k prvním zahrádkám dost daleko a o hluku tu nemůže být řeč už vůbec. Ani na nejbližší paneláky nevidíte. Konečný verdikt ukáže až čas.

První návštěvníci tak museli na žluté zdolat sítě, dvě lanovky a visuté lávky, čímž prověřili své dovednosti. „Je to dobré! Byl jsem na lanech úplně poprvé. Uvažuju, že bych šel někdy ještě jednou,“ říkal hned po slezení jedenáctiletý Vojta Augustýn z Budějc. „Bavilo mě všechno, celé lezení. Ale nejtěžší bylo, když jsem musel mezi stromy jít jen po laně a chytat se nahoře provázků,“ dodával Vojta, když si sundaval bezpečnostní výstroj.

Lezení v lese po lanech ale v sobotu nebylo rozhodně jen výsadou dětí. Novou atrakci si na Máji vyzkoušeli i dospělí. „Líbilo se mi to, opravdu jsem si to moc užila. V takovém parku jsem také prvně. Na mě byly málo stabilní asi provazy, po kterých se musí chodit. A myslím si, že už mi to stačilo, raději přenechám park dětem,“ usmála se jedna z návštěvnic, která si trasu prošla i se svou vnučkou.

V červnu se můžete po lanech procházet ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech a o svátcích pak od 10 do 20 hodin. O prázdninových měsících je pokaždé otevřeno od 10 do 20 hodin. Otevřeno bude i v září a říjnu.

Dospělí zaplatí za žlutou trasu 150 a za červenou 240 korun. Děti 130 a 190 korun. Připraveny jsou i slevy pro děti do 15 let a pro studenty do 26 let.

A jak se do parku dostanete? Buď na kole po stezce číslo 1100 na Branišov, U Hada odbočíte kolem hájovny do lesa a kolem konečné MHD až k parku. Anebo směrem od multikina CineStar po městské stezce pod označením G zase na točnu MHD a pak doprava k parku. Druhá možnost je pak samotná MHD, jedou sem linky číslo 1, 3, 5, 7 a 8. Odtud už je to 500 metrů pěšky lesem podél základní školy.

Štítky lanový park, les, České Budějovice, městská hromadná doprava, Zavadilka, Cinestar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adrenalin v lese? To je nový lanový park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.