Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Úprava přednádražního prostoru se odkládá

Před časem jsme informovali o plánovaných změnách v okolí autobusového a vlakového nádraží. Tento prostor měl být upraven už letos na podzim, ale nastaly komplikace ve financování celého projektu, a tak se město rozhodlo tyto úpravy přeložit na jaro roku 2016.

Úprava Žižkova náměstí skončila o týden dříve, a tento prostor je tak už od pátku 23. října otevřen pro veškerou dopravu. Navazovat měla úprava přednádraží, ta ale letos uskutečněna nebude.

„Předpokládali jsme, že vše bude uděláno ještě v letošním roce, ale nastaly komplikace z hlediska fondů EU, kdy nebyly vypsány výzvy. Město by tak tyto úpravy muselo v letošním roce platit samo, proto jsme se dohodli, že to přesuneme na jaro příštího roku, aby se stavba mohla z větší části hradit z eurofondů,“ vysvětluje důvody zdržení náměstek primátora pro dopravu, územní rozvoj, architekturu a urbanismus František Konečný.

Plánované změny zahrnují možnost levého odbočení pro autobusy z Žižkovy třídy na Nádražní ulici a otevření Průmyslové ulice pro veřejnou dopravu. Změny dozná také rozložení zastávek MHD, kdy se zastávky Nádraží umístěné jednak před budovou Českých Drah přesunou přímo před odbavovací halu a vymění si tak místo s krátkodobými parkovacími místy a jednak před budovu OC Mercury, kde se výstupní stanice změní na nástupní.

Štítky nádraží, úpravy, Evropská unie, František Konečný, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Viki Mikulič: Money talks. Je čím dál nevýhodnější jezdit po okruhu a čím dál výhodnější jezdit vnitřními uličkami. Ale to těm šmejdům na radnici samozřejmě nevadí. Když holt místní přitroublí spoluobčané věří slibům stylu "prostě to uděláme", dobře jim tam.

Sobota, 7. listopadu 2015, 11:10Odpovědět

Úprava přednádražního prostoru se odkládá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.