Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V den vzniku Československa odhalí Budějce sochu Přemysla Otakara II.

Jako každý rok i letos zavzpomíná město České Budějovice na vznik samostatného československého státu. Květiny k pomníkům padlých se budou pokládat před budovou radnice na náměstí. Hlavní akcí je však odhalení sochy zakladatele města.

K úternímu položení květin před budovou historické radnice dojde ve 13:30. Zúčastní se instituce a organizace působící v Českých Budějovicích a také zástupci města České Budějovice a Jihočeské kraje. O kulturní vložku se postará pěvecký sbor Carmína.

Na středu 28. října je poté naplánována významná událost, která se zapíše do dějin města. V rámci 750. výročí založení Českých Budějovic bude v parku Na Sadech odhalena socha Přemysla Otakara II. Stane se tak v 10 hodin.

Štítky České Budějovice, socha, Přemysl Otakar II., vznik Československa, Československo, Na Sadech, Jihočeský kraj, pomník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alenka Zelenkova

škoda, že tam nejsem

Středa, 28. října 2015, 13:35Odpovědět

Frodo kocour

Metete Utelete opět jste předvedl, že žlučovitosti máte dostatek a inteligence pomálu. Socha byla městu darována, což krom naprostých hlupáků (jako vy), ví v podstatě každý. Informace i zde na drbně, byla několikrát. Takže pro tupouny vašeho druhu, sochu městu daroval sochař František Postl a tedy vaše blekotání o "předražené šaškárně", jen dokládají vaši nízkou inteligenci (že byste byl absolventem "štítného univerzity?).

Úterý, 27. října 2015, 13:30Odpovědět

V den vzniku Československa odhalí Budějce sochu Přemysla Otakara II.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.