Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

České Budějovice zvýší počet nádob na bioodpad

Počet nádob na bioodpad v Českých Budějovicích vzroste. Lidé využívají 6100 takových kontejnerů a přibude dalších 470. Město tím reaguje na vyšší poptávku. Nádoby na bioodpad se nacházejí hlavně v částech města, kde lidé udržují zahrady.

Náklady na nové nádoby uhradí společnost ASA, která se stará o údržbu města. „Pokud se podíváme na město, tak lokality, kde je bioodpad rozšířenou komoditou, jsou už nyní ve své podstatě nádobami pokryté. Uvidíme, jestli do budoucna bychom ještě ten počet navyšovali,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola. Nově by se nádob měli dočkat v lokalitách Kněžské Dvory, Husova kolonie, Švábův Hrádek a Stromovka.

Nevyloučil, že do budoucna bude nádob na bioodpad ve městě dále přibývat. Vychází ze statistiky svezeného bioodpadu ve městě. Zatímco v roce 2013 šlo o 393 tun, letos to bylo 1547 tun. „Ten nárůst je poměrně významný,“ uvedl náměstek. Na tříděný odpad České Budějovice každý rok uvolňují 18 milionů korun.

Foto Matěj Večeřa | Zdroj ČTK

Štítky biologicky rozložitelný odpad, České Budějovice, Petr Podhola, Kněžské Dvory, Husova kolonie, Švábův Hrádek, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice zvýší počet nádob na bioodpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.