Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V září proběhne deratizace potkanů

Od prvního zářijového dne bude v Budějcích a přilehlých čtvrtích probíhat plošná deratizace potkanů. Místa, kde budou nastrčené návnady, budou označená.

Deratizaci provede odborná firma včetně monitoringu výskytu potkanů. Dále zahájí ohniskovou deratizaci veřejných prostranství ve vlastnictví města. První práce proběhnou v českobudějovickém centru.

Pokračovat se bude v lokalitách Rožnov, Suché Vrbné, Krumlovské předměstí, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory a Pražské sídliště. Podle monitoringu pak budou práce pokračovat i v dalších lokalitách.

Prověřovat se budou hlavně kanalizační přípojky a křovinné porosty. Návnady na hubení potkanů pak budou kladeny zejména do otvorů, kde hlodavci hnízdí a standardně nejsou domácím zvířatům volně přístupné.

I tak by měli občané dát větší pozornost při procházce se svými mazlíčky. Místa, kde budou návnady kladeny, budou označena výstrahou. Současně s deratizací veřejných prostranství bude zahájena i deratizace kanalizační sítě.

Foto: Reg Mckenna, cs.wikipedia.org

Štítky potkan, deratizace, České Budějovice, Vltava, Šumava, Rožnov, Čtyři Dvory, Pražské sídliště, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září proběhne deratizace potkanů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.