Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hledají se hrdinové a osobnosti, co si zaslouží ocenění

U příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu budou uděleny významným osobnostem a statečným jedincům medaile Za zásluhy a Za statečnost. Návrhy osobností přijímá kancelář primátora do konce září.

Hledají se jedinci, kteří se zasloužili o dobré činy ve vztahu k městu České Budějovice v oblasti hospodářství, vědy, techniky, kultury, umění, sportu, výchovy a školství. Dále také osobnosti, jež se s nasazením vlastního života zasloužily o záchranu lidského života nebo značných materiálních hodnot.

Udělovat se jim budou medaile Za zásluhy a medaile Za statečnost. Město se proto právě v těchto dnech prostřednictvím dopisů obrací na různé instituce jako hasičský záchranný sbor, nemocnice, policii, okresní archiv, knihovny, hospodářskou komoru nebo biologické centrum AV ČR s výzvou o součinnost.

Návrhy osobností pro udělení říjnového vyznamenání přijímá kancelář primátora do 30. září 2015. Více naleznete ve stanovách.

Štítky Československo, Hasičský záchranný sbor, Hospodářská komora, Akademie věd České republiky, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledají se hrdinové a osobnosti, co si zaslouží ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.