Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé si mohou okolí Jindřichova Hradce prohlédnout z nové rozhledny

Lidé si mohou prohlédnout okolí Jindřichova Hradce z nové rozhledny na nedalekém Rýdově kopci. Stojí přímo u turistické trasy. Náklady na stavbu o výšce 33 metrů, která byla dnes slavnostně otevřena, činily téměř 16 milionů korun. Vyhlídková terasa se nachází ve výšce 24 metrů nad zemí.

Zprovoznění rozhledny vítá například Klub českých turistů. „Trasa, která kolem vede, je celkem vyhledávaná. Lidé po ní mohou dojít z Jindřichova Hradce přes Jemčinu do Stráže nad Nežárkou. Nová rozhledna tuto oblíbenou trasu ještě více zatraktivní,“ řekl předseda jihočeského Klubu českých turistů Jiří Franc. Dodal, že cesta funguje rovněž jako cyklostezka.    

Podobu rozhledny si zvolili pomocí hlasování obyvatelé Jindřichova Hradce. Město na projekt získalo dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu Jihozápad ve výši 12,3 milionu korun.

Franc uvedl, že brzy by mohla vzniknout rozhledna také v Českém Krumlově a poblíž Kaplice. „Každou takovou stavbu vítáme. Je to přínos pro turisty, kteří si mohou prohlédnout krajinu z jiné perspektivy,“ zmínil. Dodal, že Jihočeský kraj nabízí relativně dost vyhlídkových staveb. Připomněl také, že 1. srpna bude slavnostně otevřena rozhledna Hýlačka u Tábora, která před třemi roky shořela a o její obnovení se výrazně zasadil právě Klub českých turistů.

Zdroj: ČTK
Foto: hradeczije.cz

Štítky rozhledna, Jindřichův Hradec, Klub českých turistů, Stráž nad Nežárkou, Evropský fond pro regionální rozvoj, Český Krumlov, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si mohou okolí Jindřichova Hradce prohlédnout z nové rozhledny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.