Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zdravotně postižení v Oseku pilují své počítačové dovednosti

Rozvíjet počítačové dovednosti nově mohou zdravotně postižení v Oseku u Strakonic. Zdejší Domov pro osoby se zdravotním postižením, ve kterém žije 137 lidí, pořídil dva nové počítače a speciální myš. Náklady ve výši 35 tisíc korun pokryl dar, který domov získal od Nadace ČEZ.

Tělesně a mentálně postižení z Oseku tak nově mohou zúročit dovednosti, které získali během ročního počítačového kurzu v píseckém Centru MARTIN. „V Centru MARTIN se poprvé seznámili s informačními technologiemi, začali si osvojovat práci se základními kancelářskými aplikacemi i práci na internetu. Nové počítače v našem Domově jim pomohou si všechny tyto znalosti prohlubovat a pravidelně procvičovat,“ sdělil Jan Hájek, ředitel DOZP Osek.

Obyvatelé domova novinku vítají. „Dosud mi tady tato technika chyběla. Nově si teď můžu řadu věcí najít na internetu a komunikovat prostřednictvím mailu. Dokonce jsem si zřídil i profil na facebooku,“ popsal své využití počítače jednadvacetiletý Lukáš Weber, který v domově žije.

Nákupem počítačových sestav do domova v Oseku se také významně zvýšily možnosti pracovního uplatnění samostatných klientů. „I relativně malé částky mohou udělat velkou radost a hodně pomoci. V tomto případě třeba při hledání práce, kdy pro pracovní uplatnění je uživatelská znalost informačních technologií základní podmínkou,“ vysvětlil důvod podpory člen správní rady Nadace ČEZ František Lust.

Štítky domov, Osek, počítač, ČEZ, Strakonice, Jan Hájek, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotně postižení v Oseku pilují své počítačové dovednosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.