Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za hluk z letiště dostanou okolní obce finanční kompenzaci

Planá u Českých Budějovic, Homole, Lipí a Litvínovice se mohou těšit na finanční injekci od Jihočeského kraje. Celkem bude rozděleno 850 tisíc korun.

Zmíněné obce leží v ochranném hlukovém pásmu Letiště České Budějovice. Výše finanční kompenzace je stejná jako v roce 2014 a obce navíc mají i výhodu při žádostech o krajské granty a odborné konzultační služby.

Jako klíč pro rozdělování částek z celkového balíčku nám slouží rozloha katastrálního území obcí, která se v ochranném hlukovém pásmu nachází. U Plané je to téměř 43 procent, u Homolí 25 procent, u Lipí sedm procent a u Litvínovic 1,3 procenta,“ říká náměstek hejtmana Jaromír Slíva.

Planá se tedy může těšit na skoro 480 tisíc korun. Homole dostanou necelých 280 tisíc, Lipí 78 tisíc a Litvínovice čtrnáct a půl tisíce korun.

Pokud obec žádá o dotační granty vypisované krajem, získá navíc i bodové zvýhodnění. Kompenzace pro obce nacházející se v ochranném hlukovém pásmu Jihočeský kraj rozdělil poprvé v roce 2014 a letos se v nich rozhodl pokračovat.

Štítky letiště, dotace, planá u českých budějovic, Homole, Lipí, Litvínovice, Jihočeský kraj, České Budějovice, Letiště České Budějovice, Jaromír Slíva, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za hluk z letiště dostanou okolní obce finanční kompenzaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.