Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Centrum Arpida otevřelo víceúčelové hřiště pro osoby s tělesným postižením

Českobudějovické centrum Arpida, centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, otevřelo v úterý 2. června v rámci oslav Dně dětí nové víceúčelové hřiště. Je přizpůsobené na míru dětem, mládeži i dospělým osobám se zdravotním a kombinovaným postižením, kteří jej využijí jako prostor pro rehabilitaci i zájmové sportovní hry a aktivity. Speciální Oranžové hřiště vybudovalo centrum Arpida zejména díky pomoci Nadace ČEZ, která jeho výstavbu podpořila částkou 1 000 000 korun.

Víceúčelové hřiště s měkčeným povrchem a mantinely stojí za tělocvičnou centra a kolem něj vede asfaltová dráha pro jízdu na tříkolkách, vozících i kolech. „Tento typ hřiště je báječným prostorem pro pohybové aktivity dětí chodících i na vozíku. Padá se do měkkého a míč daleko neuteče. O hřiště jsme usilovali řadu let, teď to díky podpoře Nadace ČEZ a dalších dárců vyšlo, za což jim děkujeme,“ sdělil ředitel centra Arpida Marek Wohlgemuth. Nová hrací plocha bude sloužit k rehabilitaci klientů a poskytne plnohodnotný prostor pro sportovní i herní aktivity. Jednou z nejoblíbenějších je obdoba klasické hry pétanque s názvem iBoccia, jejíž

První, druhou a třetí ligu Arpida v Českých Budějovicích pořádá. Nové Oranžové hřiště tak poslouží i všem ostatním dětem a žákům z partnerských organizací a široké veřejnosti při pořádaných turnajích.

Nadace ČEZ pomáhá budovat dětská, sportovní a seniorská hřiště již od svého založení v roce 2002. Od té doby podpořila výstavbu téměř tří set hracích ploch. „Českobudějovické centrum Arpida už 22 let nabízí komplexní pomoc rodinám pečujícím o děti, mladistvé a mladé osoby s tělesným a kombinovaným postižením. Jsme rádi, že jsme tentokrát jeho prostřednictvím mohli pomoct i my, aby mladí lidé s handicapem měli vhodný prostor pro své oblíbené aktivity,“ uvedl František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Štítky ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum Arpida otevřelo víceúčelové hřiště pro osoby s tělesným postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.