Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volba krále, nebo nezodpovědnost organizátorů?

Kdo byl včera osobně na Sokolském ostrově při příležitosti volby krále Majálesu, asi nestačil koukat, co se dělo. Organizátoři z nepochopitelných důvodů zvolili způsob volby krále tak, že nechali do kandidátů střílet z paintballových zbraní. Králem měl být ten, kdo vydrží nejdéle.

Celé zakončení studentského týdne tak zhatila akce, při které musely zasahovat záchranné složky a kandidáty ošetřovat. Byli jste na místě osobně, viděli jste, co se stalo? Napište nám do zpráv!

První reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Každý z nich vydržel tak 210 ran a tři na zkoušku. Střelec jim říkal, jak se mají postavit, jestli čelem k němu, nebo zády. Jednou dokonce řekl, ať se předkloní a pálil přímo do sedacích partií. Asi nic příjemného. Dost mě to zarazilo, ale přešel jsem to, protože jsem žil v domnění, že to ti kluci věděli dopředu a dali nějaký souhlas, nejlépe písemný,“ říká jeden z přihlížejících, který se ozval do redakce.

Pro úplnost přikládáme vyjádření druhé strany z Facebooku. „Pokusíme se stručně popsat, co se stalo. Vinou několika neočekávaných událostí selhala z naší strany organizace finálového závodu králů. Oproti původní představě proběhla finálová disciplína velmi nešťasným způsobem, který vystavil soutěžící střelbě z paintballové pistole, následkem čehož utrpěli pánové opravdu nepěkné modřiny. Klukům jsme okamžitě věnovali všechnu potřebnou péči, byli ošetřeni lékaři a po zbytek dne jsme s nimi byli v kontaktu a nadále budeme (včetně rodičů, kterým jsme se ihned osobně omluvili a nabídli veškerou součinnost). Kluci byli stateční a i to, co by nikdo jiný nebyl ochotný podstoupit, vzali sportovně a se ctí. Celého incidentu upřímně litujeme, k této variantě soutěže nemělo dojít. Přejímáme samozřejmě veškerou zodpovědnost za její provedení a následky. Je třeba zmínit, že kluci se do finálové disciplíny dostali díky velmi dobře odvedeným vystoupením přes týden, kterých si ceníme a děkujeme všem studentům, že ze soutěže králů vytvořili něco tak skvělého. A právě proto doufáme, že tento přešlap nepřekryje jejich poctivou práci a výsledky. Ještě jednou se všem zúčastněným a přihlížejícím omlouváme. Příště lépe. Děkujeme za pochopení,“ kají se organizátoři Budějovického Majálesu 2015.

Autoři

Štítky Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Čapek

Úvaha k zamyšlení: Organizátoři Majálesu dávají dětem dobrý příklad toho co je bohužel dnes normální v naší společnosti, tj. vzít zbraň a střílet s ní do lidí. Myslíte si, že když tohle vidí děti nebo "telecí" mládež, tak dokáže odlišit, že paintbolka naštěstí dokáže jen zranit člověka a ne zabít jako téměř stejně vypadající opravdová zbraň sloužící především k zabíjení. Jak se pak tato mládež bude chovat v dospělosti? Asi jako zástupy šílenců co postřílí spoustu nevinných lidí. Rozumní rodiče pak už nikdy nevezmou své děti na další Majáles nebo jiné podobné akce.

Úterý, 2. června 2015, 10:13Odpovědět

Volba krále, nebo nezodpovědnost organizátorů?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.