Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Regenerace Máje skončila, lidé jsou se vzhledem sídliště spokojeni

Největší budějcké sídliště Máj má svou regeneraci za sebou. Místo, kde žije skoro pětina obyvatel, se přetvářelo z betonové džungle celých šest let. Náklady se pohybují kolem 300 milionů korun a investory byla bytová družstva, společenství vlastníků domů a Město České Budějovice.

„Líbí se mi to. Okolo našeho paneláku je už také zeleň a konečně to zde vypadá k světu. Jen se bojím, že to moc dlouho v tomhle stavu nevydrží,“ říká jedna z obyvatelek Máje Zdeňka B. Na místě jsou dětská hřiště, cyklostezky, lepší průjezd je i po komunikacích a řidičům přibyla místa na parkování.

Vyjít si můžete i do nového parku, který se nachází u Komunitního centra. Dá se zde dobře relaxovat. „Když je teď hezky, ráda sem budu chodit načerpávat energii,“ doplňuje Martina Straková. Té však oponuje další obyvatel Máje. „To, že je to tady zrenovované, nás asi obyčejných problémů nezbaví. Ale rád se nechám překvapit,“ přemítá mladý Michal, který zde bydlí už třetím rokem.

Čtvrť je totiž proslulá konflikty s romskými obyvateli. S nárůstem strážníků a dalších pořádkových služeb se však situace trochu uklidnila. Máj se tak rozšiřuje. I po poli dopravní obslužnosti, kterou má sídliště jednu z nejlepších v celých Budějcích. Podobně jsou na tom i další služby, třeba zdravotnické.

Revitalizace byla financována v rámci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Máj a Levý břeh Vltavy. Část z Integrovaného operačního programu a část z Regionálního operačního programu Jihozápad.

Jak se vám líbí sídliště Máj po provedené revitalizaci?

Celkem hlasovalo234 čtenářů

Štítky sídliště, České Budějovice, Sídliště Máj, Martina Lehmannová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Zelenka

Místo žlutých nesmyslů tam mohly vysázet keře nebo stromky,taková ohavnost,jen si na to odskočí čtyřnohý miláček ,nebo přesto jezdí na kolech.Hanit nic nechci jen se zapomíná na obyvatele kteří vlastní auta .Po 17 hodině nemáte kde zaparkovat a v 20-21,00 je to tragedie V.Volfa minimálně 80 aut stoji tam kde nemá, ale co hlavně máme zase betonový blázinec u pošty.a zkuste se dostat autem.to je taky horor

Úterý, 2. června 2015, 07:13Odpovědět

Markéta Sitterová

Dětská hřiště? Taky jsem si jich nějak nevšimla - jestli myslí tu mini lanovku pro nejmenší a jediné hřišťátko vzadu u výměníku.... zato žlutých betonových kulatých nesmyslů je tam asi tak 100 a obávám se, že z fontánky a "říčky" si někteří spoluobčané udělají už zanedlouho veřejné koupaliště!

Pátek, 29. května 2015, 23:11Odpovědět

Regenerace Máje skončila, lidé jsou se vzhledem sídliště spokojeni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.