Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Táboře havarovala cisterna s kyselinou dusičnou, hasiči trénovali krizovou situaci

Profesionální hasiči včera na letišti v Táboře cvičili krizovou situaci. Konkrétně šlo o nehodu cisterny, které převážela kyselinu dusičnou. Při nehodě byla cisterna poškozena a kyselina začala vytékat ven. Řidič, který se snažil únik zastavit byl navíc nebezpečnou látkou intoxikován.

Včerejší cvičení bylo pro profesionální hasiče z Tábora. „Táborská jednotka po příjezdu na místo události provedla průzkum, který potvrdil únik kyseliny a intoxikaci řidiče. Velitel zásahu rozhodl ihned o stupni ochrany zasahujících hasičů a organizaci místa zásahu. Prvotním úkolem byla jednoznačně záchrana zraněného řidiče, a to především jeho evakuace z nebezpečné zóny, kterou hasiči vytyčili. Záchranu řidiče provedla záchranná skupina. Dva hasiči, vybaveni dýchacími přístroji a ochranným protichemickým oblekem, vstoupili do nebezpečné zóny, řidiče naložili na nosítka a donesli k dekontaminaci,“ popsala tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Další hasiči řešili vlastní únik kyseliny. Zjišťovali směr šíření odpadu, který byl následně zkrápěn, a utěsňovali nádrž pomocí ucpávek. Kyselinu, která zůstala v nádrži, pak přečerpávali do připravených náhradních obalů. Zásah hasiči ukončili nezbytnou dekontaminací všech zasahujících, použitého materiálu a celého stanoviště.

Foto hzsjck.cz

Štítky nehoda, havárie, cvičení, hasiči, Táborsko, Tábor, kyselina, kyselina dusičná, krizová situace

V Táboře havarovala cisterna s kyselinou dusičnou, hasiči trénovali krizovou situaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.