Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krumlovského vodáckého maratonu se zúčastnilo 1 500 závodníků

Krumlovský maraton, jeden z největších vodáckých závodů v republice, má za sebou 17. ročník. Zúčastnilo se ho téměř 1 500 závodníků z 24 zemí, kteří sjížděli Vltavu z Vyššího Brodu, nebo Rožmberka nad Vltavou do Českého Krumlova. 11 lodí postavila v sobotu 12. října na start i společnost E.ON, která už je potřetí v řadě generálním partnerem akce.

Na vodě se představili čeští špičkoví závodníci i řada amatérů, kteří sjížděli úsek z Vyššího Brodu, nebo Rožmberka nad Vltavou do Českého Krumlova. Přijely posádky z 24 zemí celého světa. Nejdál to měla dvojice z Jihoafrické republiky. „Na téhle akci se střetávají profesionálové i amatéři. To považuji za skvělou věc. Úžasný je i celý závod, a proto vodácký maraton podporujeme,“ říká Lorenz Pronnet, jednatel společnosti E.ON v České republice.

I on se se svou rodinou postavil na start v Rožmberku nad Vltavou a do Českého Krumlova dorazil na raftu za dvě hodiny a třiapadesát minut. „O téhle akci mi před lety řekli moji přátelé. Když jsme sem s dcerou a synem dorazili, zamilovali jsme si to. Letos jsem tu byl popáté nebo pošesté a i tentokrát jsem si to užil, a navíc jsem spokojený s časem,“ uvádí Lorenz Pronnet, kterého těší i fakt, že závod z firmy neabsolvoval sám, ale dalších deset posádek postavili jeho spolupracovníci. „Přijeli kolegové z Česka, z Německa i Maďarska. Jsem z toho nadšený, protože je jich víc než dvojnásobek oproti minulému ročníku,“ dodává.

Nadšený byl z letošního závodu i ředitel maratonu Lukáš Novosad, který si pochvaloval, že se pořadatelům daří každý rok akci posouvat a lákat víc a víc spokojených účastníků. „Jsou věci, které neovlivníte, třeba počasí, ale tam, kde můžeme, se chceme posouvat dál. V letošním roce jsme díky spolupráci s E.ONem mohli dát každému závodníkovi speciální čepici a zařídit i doprovodný program pro všechny v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově,“ pochvaluje si spolupráci Lukáš Novosad.

Krumlovský závod je zařazený do světové série říčních maratonů. Vítězem se v letošním roce stala dvojice Jakub Zavřel – Petr Mojžíšek z USK Praha, která na dvojkajaku urazila vzdálenost 36 kilometrů za 2:01:05 hodiny.

Tisková zpráva | Foto Petr Zikmund

Štítky maraton, Český Krumlov, závod, lodě, Rožmberk nad Vltavou, E.ON, Vyšší Brod, Vltava, Česko, Lukáš Novosad, Jihoafrická republika, USK Praha, Jakub Zavřel

Krumlovského vodáckého maratonu se zúčastnilo 1 500 závodníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.