Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Lannovce zítra proběhne akce Den restartu srdce – kdokoliv na světě může zachránit život

Zdravotnická záchranná služba se zítra sejde na Lannově třídě v Budějcích. Konat se tam bude edukační akce. Lidé se pod vedením lektorů naučí jak rozpoznat náhlou srdeční zástavu, jak správně volat na tísňovou linku 155 a vyzkouší si techniku nepřímé srdeční masáže.

Srdce je pumpa, která rozvádí okysličenou krev do těla. Pokud se zastaví, dochází během několika málo minut k nevratným změnám na mozkové tkáni a následuje smrt. Není na co čekat, každá vteřina se počítá. Je potřeba začít bojovat o život – zavolat na linku 155 a začít stlačovat hrudník postiženého,“ popsala tisková mluvčí záchranné služby Petra Kafková. Bez poskytnutí první pomoci před příjezdem profesionálních záchranářů se šance na přežití člověka stiženého náhlou zástavou oběhu zmenšuje na minimum.

Evropský den záchrany života se loni stal celosvětovým. Cílem kampaně je zvýšit povědomí o potřebě výuky laické resuscitace, jak u dětí na základních školách, tak u široké veřejnosti.

Letošní kampaň má podtitul „Den restartu srdce – kdokoliv na světě může zachránit život“. Cílem je ukázat, že záchranu života zvládne opravdu každý. Záchranáři proto budou od zítřejší desáté do čtvrté hodiny odpolední na Lannovce. Konkrétně před domy číslo 6 a 7. Pro zájemce zde bude možnost si prohlédnout vybavené sanitky. 

Foto pixabay.com

Štítky záchranná služba, zdravotníci, České Budějovice, resuscitace, záchrana života

Na Lannovce zítra proběhne akce Den restartu srdce – kdokoliv na světě může zachránit život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.