Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na univerzitě se bude mluvit o smrti, improvizaci nebo fake news

Smrt, improvizace a Fake News. Tomu se bude věnovat úterní večerní program na Jihočeské univerzitě, který připravila nezisková organizace Kamba ve spolupráci se Zdravotně sociální fakultou. Program bude složený ze dvou přednášek a bloku workshopů. Program studentům rozšiřuje obzory tématy, která ve výuce nenajdou.

Vítáni jsou všichni studenti, kteří mají odvahu vidět věci jinak. Hned úvodní přednáška se opírá o téma, které ve společnosti mockrát neřeší. Nezisková organizace Vigvam předává informace o tom, jak pomoci blízkému, když mu někdo umírá. Přednáška je zaměřena zejména na krátké seznámení s definováním smrti, zármutku a truchlení. Hlavní část se bude věnovat otázce: Jak lze pomoci blízkému člověku, pokud mu někdo umírá, či zemřel? Druhá část se zaměří na to, co je a není užitečné při komunikaci s pozůstalým.

Po přednášce následuje blok workshopů, kde například s herečkou Terezií Jelínkovou můžete zažít totální improvizaci. Terezie ke svému workshopu dodává: „Často se ti stává, že nemůžeš najít správné slovo? U zkoušky se ti blbě „vaří z vody“? Vždycky tě správná hláška napadne až když odejdeš z místnosti? Anebo naopak tohle všechno ovládáš a chceš si vyzkoušet jak to bude fungovat na jevišti? Nauč se reagovat přirozeně a s nadhledem, podívej se pod pokličku kouzla improvizace.

Po bloku workshopů mohou návštěvníci zůstat na přednášku o Fake News. Nezisková organizace Zvol si info přináší jednoduchý návod, jak se ve světě médií nenechat vodit za nos a nevěřit “koninám”.

Během večera bude v prostorách fakulty k dispozici drobné občerstvení. Večer zahájí krátkým úvodem Zuzana Roithová. Cena vstupenky na činí 149 korun a lze ji zakoupit ná místě nebo v předprodeji na stránkách www.kamba.eu. Program začíná na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v úterý 15. října v 17:00 a trvá až do 22:00. Podrobnější info najde na facebookové události.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky studenti, přednášky, workshop, Kamba, nezisková organizace, přednáška, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zuzana Roithová

Na univerzitě se bude mluvit o smrti, improvizaci nebo fake news  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.