Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na náměstí startují tradiční trhy, chybět nebudou řemeslníci

Už zítra na náměstí v Budějcích vyroste 125 stánků. Začínají totiž třídenní podzimní trhy. Představí se řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím, někteří i s předváděním svého řemesla u stánku nebo s dětskou dílničkou. Trhy budou doprovázet i hudební vystoupení.

Třídenní podzimní trhy začínají na náměstí Přemysla Otakara II. zítra a potrvají do soboty. Svá řemesla u stánků představí například sklář, řezbář, kameník a košíkář.

„Rozšířenou nabídku švestkových specialit mohou návštěvníci letos ochutnat jak u stánků s pečivem a cukrářskými výrobky, tak i u již tradičního stánku se švestkovými knedlíky. Ten nabídne také koláče, muffiny, teplé a studené nápoje, například švestky v červeném víně, sirupy a slivovici od regionálního dodavatele,“ popsal pořadatel trhů Pavel Řeháček.

Pro nejmenší děti je připravený dobový dřevěný kolotoč na kliku a ruské kolo. Trhy budou doprovázet i hudební vystoupení. Ve čtvrtek od 15 do 17 hodin vystoupí Kájova banda, v pátek od 15 do 17 hodin zahraje Kaplan’s Friends Blues Band a skupina Corso Beat. Sobotní hudební vystoupení skupin Country Rebels CB a Šumavské Osmičky jsou z důvodu vyhlášení státního smutku, zrušena.

Foto Jana Kroneislová

Štítky trhy, České Budějovice, řemeslo, hudební vystoupení, Kájov

Na náměstí startují tradiční trhy, chybět nebudou řemeslníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.