Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lipno mírně zdraží některé skipasy, Zadov drží loňské ceny

Skiareál Lipno zdraží v zimní sezoně ceny některých skipasů o několik procent. Loni nezdražoval. Lyžařské středisko Zadov nechá ceny skipasů stejné jako v minulé sezoně. Česko - rakouský areál Hochficht zvedne ceny o jedno a dvě eura. Střediska začnou zasněžovat v polovině listopadu.

Hlavní změnou na Lipně budou dvě nové sjezdovky a dvousedačková lanovka. Jedna sjezdovka bude na snowcross, druhá pro rodiny s dětmi. „Lanovku dokončujeme a vše bude hotovo do prosince, abychom stihli začátek sezony. Změny čeká i systém odbavení a nákup skipasů. Přibydou také parkovací plochy,“ řekl mluvčí lipenského střediska Vojen Smíšek.

Do sezony investuje lipenský areál 40 milionů korun, je to součást dlouhodobé investice 350 milionů, která začala loni. Jednodenní skipasy zdraží o jednotky procent, loni oproti roku 2017 areál nezdražoval. Nový bude rodinný skipas, který bude výhodnější než tarif z loňské sezony. Přibude i rodičovský skipas, přenosný mezi dvěma lidmi. „V loňské sezoně jsme drželi stejné ceny. Teď (je) zvyšujeme kvůli novinkám, rozšíření areálu a započítává se do toho jako každý rok inflace,“ řekl Smíšek.

Areál na šumavském Zadově nechá ceny skipasů stejné jako v minulé sezoně. Letos chystá menší novinky v zasněžovacím systému a automaty na vracení čipových karet. Velké investice plánuje na rok 2020, připravuje nádrž a multifunkční objekt. Práce za 60 milionů korun by měly začít na jaře, letos areál koupil pozemky a obnovil mechanizaci za zhruba pět milionů korun.

„Návštěvnost chceme udržet, hlavně v hlavní sezoně, zvýšit mimo sezonu a v období mimo jarních prázdnin,“ řekl vedoucí provozu zadovského areálu Petr Vondraš. V minulé sezoně přilákalo středisko včetně areálu Nové Hutě 110 tisíc lidí. O provoz se na Zadově stará 45 lidí.

Areál Hochficht letos koupil 12 nových sněžných děl, investoval 15 milionů korun. Ceny skipasů zvedl: jednodenní pro dospělé o dvě eura na 42 eur (asi 1080 korun), pro děti a mládež do 19 let o jedno euro na 27 eur (asi 700 korun). Děti do deseti let zaplatí za den čtyři eura (asi 103 korun). Sezonu zahájí areál 7. prosince. ČTK to řekl za areál Martin Řezáč. V minulé sezoně přilákalo středisko na česko-rakouské hranici Šumavy 290 tisíc lyžařů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky turistika, rekreace, hory, Jihočeský kraj, zima, lyže, skipas, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Hochficht, Martin Řezáč, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno mírně zdraží některé skipasy, Zadov drží loňské ceny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.