Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Skiareál Lipno staví nové sjezdovky a lanovku

Skiareál Lipno otevře na sezonu dvě nové sjezdovky. Staví kvůli tomu lanovku, která lyžaře na nové tratě dopraví. Jedna sjezdovka bude měřit 800 a druhá 500 metrů. Kratší z nich bude sloužit především jako snowcrossová dráha pro snowboardisty. Středisko tak nabídne návštěvníkům více než 12 kilometrů sjezdovek. Skiareál Lipno investuje do modernizace před sezonou 40 milionů korun. Velkou část z položky tvoří peníze na stavbu lanovky a nových sjezdovek.

„Jedná se o dvousedačkovou lanovku s přepravní kapacitou 1200 osob za hodinu. Bude to nejmenší lanovka, protože všechny ostatní v areálu jsou čtyřsedačkové,“ řekl projektový manažer Václav Meškán.

Délka lanovky podle něj činí přibližně 400 metrů. Přeprava lyžařů z nástupního bodu na vrchol bude zhruba tři minuty. Kvůli stavbě a budování sjezdovek dělníci z areálu museli při úpravě povrchu odstranit tisíce krychlových metrů zeminy. Skiareál na zimní sezonu otevře i dvě nové parkovací plochy. Tím by se kapacita zvýšila z nynější tisícovky aut o několik dalších stovek.

Delší z nových sjezdovek bude mít obtížnost označovanou jako modrá. Podle provozovatelů bude ideální pro lyžování rodičů s dětmi. „Druhá trať bude spíše zábavná a navazujeme tím na koncept skicrossových tratí. Rozšiřujeme tím prvek, který návštěvníci mají nejraději,“ uvedl mluvčí lipenského areálu Vojen Smíšek. Dodal, že snowcrossová trať by se mohla rovněž stát tréninkovým zázemím pro tým kolem české olympijské vítězky ve snowboardingu Evy Samkové.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavby, rekreace, hory, Lipno nad Vltavou, zima, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, lanová dráha, Eva Adamczyková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Lipno staví nové sjezdovky a lanovku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.