Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kraj ocenil jihočeské studenty za úspěchy v soutěžích doma i zahraničí

Poděkování za skvělou reprezentaci a blahopřání k výborným výsledkům si odneslo z krajského úřadu 11 studentů, kteří se ve školním roce 2018 až 2019 umístili na 1., 2. a 3. místě v celostátních kolech soutěží vyhlašovaných ministerstvem školství. Nebo se stejně dobře umístili na obdobných soutěžích v zahraničí.

Zástupci odboru školství jim zároveň předali tašku s propagačními předměty kraje a poukázku na nákup knih. „Jsem velice rád, že tu každým rokem můžeme přivítat zhruba stejný počet našich úspěšných studentů. Pestrá je i skladba oborů, kterým se věnují. Máme šikovné žáky, které zajímají přírodní vědy, jazyky či technika. Ještě jednou gratuluji nejen jim, ale samozřejmě i jejich učitelům,“ uvedl vedoucí Oddělení mládeže, tělovýchovy a sportu JčK Miroslav Hrdina.

Mezi oceněnými byla i Tereza Maxerová ze sexty Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích. Mimo jiné byla členkou týmu České republiky, který získal na Přírodovědné olympiádě zemí Evropské Unie EUSO v portugalské Almadě stříbrnou medaili. „Nejvíce ze všeho mě baví biologie, takže za svůj největší úspěch považuji právě stříbro pro celý náš tým z této olympiády,“ sdělila Maxerová s tím, že vyzdvihla i zásluhy školy a svých pedagogů.

Maxerová by se chtěla věnovat biologii i při studiu na vysoké škole. „Nejsem ale ještě rozhodnutá pro konkrétní obor. Je to pestrá paleta, takže až čas ukáže,“ uzavřela studentka gymnázia.

Tisková zpráva

Štítky ocenění, studenti, úspěch, Jihočeský kraj, soutěž, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, olympijské hry, Evropská unie, Miroslav Hrdina, Gymnázium Jírovcova, Česko, České Budějovice, Almada

Kraj ocenil jihočeské studenty za úspěchy v soutěžích doma i zahraničí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.