Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejlepší recept na zdravé finance? Poskládejte si pojištění, spoření a úvěry jako puzzle, radí finanční specialista

PR článek

„Za těch deset let, co jsem v oboru cítím, že se situace mění. K lepšímu,” komentuje kvalitu finančních poradců Jindřich Hrdý z českobudějovické firmy Finovo. Co nejvíce trápí jeho klienty a proč finance přirovnává ke skládačce puzzle? 

Jindřich Hrdý vchází do nových kancelářských prostor z malebné ulice U Černé věže v  centru Českých Budějovic. Právě zde má se zhruba desítkou svých kolegů - finančních poradců - své zázemí. Ještě nedávno působili pod názvem Finance s hrdostí. Dnes na jeho vizitce čteme Finovo - Společně světem financí. „To, že děláme finance s hrdostí ale zůstává. Za naši práci se opravdu stydět nemusíme, naopak,” usmívá se sympatický třicátník. Se změnou názvu, kanceláří a webových stránek se prý nijak nemění rodinná atmosféra firmy, kam chodí rádi klienti i sami poradci a zaměstnanci.

Proč jste se rozhodli změnit jméno firmy, které navíc řada místních dobře zná? 
Tehdejší název nevznikl primárně jako název firmy, ale spíš naše motto. Něco, co pro mě a mé kolegy přesně odráželo náš postoj k finančnímu poradenství. Po letech příjemné spolupráce jsme se shodli, že by ale bylo fajn přijít se značkou, se kterou se všichni ztotožníme. Proto Finovo, tedy finance a inovativní přístup k nim.  

V čem je tedy váš přístup k financím inovativní?
Nejsme prodejci finančních produktů. Jsme poradci. Překvapivě mnoho klientů a bohužel i samotných poradců v tom ale nevidí rozdíl. My ano a velký. Klient je náš dlouhodobý partner. Často se na nás obrací s konkrétním požadavkem, ať už je to hypotéka nebo investice. My se ale vždy díváme na jeho finance a rozpočet jako na celek, zajímá nás, jaké jsou jeho cíle, přání, plány. To je velmi důležité. Člověku, který od nás chce hypotéku na poměrně drahý byt, ale živí děti a nemá zájem o životní pojištění, tomu zkrátka nemůžeme s klidným srdcem úvěr doporučit. K financím našich klientů vždy přistupujeme komplexně, krok za krokem, jako když skládáte puzzle. 

Pokud chcete Finovo více poznat, zjistit, jak fungují, zvou vás na Den otevřených dveří ve středu 9. října od 17:00. Budou vám zde plně k dispozic specialisté, ať už potřebujete poradit s pojištěním, spořením, investicemi, hypotékami či realitami.

V Českých Budějovicích a okolí jste si vybudovali poměrně silné renomé. S čím za vámi místní chodí nejčastěji? 
Máme řadu klientů, kterým již mnoho let pečujeme o celé portfolio služeb na míru. Řešíme pro ně vše od financování studií, půjčky na první byt, zajištění rozrůstající se rodiny pomocí životního pojištění až po investice a spoření na důchod. Specifické v Českých Budějovicích je, že místní často pracují v nedalekém Německu a Rakousku, takže jim například zajistíme, aby pracovní neschopnost z jejich životního pojištění byla plněna i v ČR. Nejvíce ale klienty trápí bydlení. Chtějí bydlet ve vlastním, prostředky mají, ale nedostává se jim kvalitních nemovitostí. Proto jsme také navázali úzkou spolupráci s místní realitní kanceláří Bydleníčko a můžeme tak našim klientům zprostředkovat i developerské projekty, o kterých se zatím nemluví. 

A rozumí klienti financím více než třeba před deseti lety? Mají k dispozici přece různé srovnávače a informace na internetu. 
Teoreticky by to tak být mělo, bohužel ale ruku v ruce s tím jde i obrovské množství různých nabídek, akcí na pojištění a půjčky. Dnes je velice snadné dostat se do spirály nevýhodných půjček. Proto je nesmírně důležité, aby klient přesně věděl, proč mu daný produkt doporučujeme. Od poradce byste neměli primárně odcházet s novou pojistkou nebo úvěrem, ale především s jasným řešením, většími znalostmi a větším sebevědomím, že své finance máte pod kontrolou. 

Závěrem, který produkt, byste řekl, že je naprosto stěžejní? 
Nejspíš životní pojištění. Setkáváme se tam totiž s jedním zajímavým paradoxem. Lidé by si nedovolili nemít pojištěný dům či byt, například kvůli požáru apod. Ale když tzv. vyhoří zdraví? Vždyť dlouhodobá nemoc nebo úraz znamenají často velkou finanční zátěž. Když nemůžete chodit do práce a navíc řešíte často nákladnou léčbu či rehabilitaci, je to obrovský problém. A v neposlední řadě také zajištění na důchod. Tam mám jedinou radu - začněte co nejdříve a využijte všechny možnosti. Od klasického spoření až po investice.


Více informací se dozvíte na webových stránkách

Štítky Finovo, Finance s hrdostí, finance, Jindřich Hrdý, puzzle, spoření, České Budějovice, Německo, Rakousko, Česko

Nejlepší recept na zdravé finance? Poskládejte si pojištění, spoření a úvěry jako puzzle, radí finanční specialista  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.